Showtime > Celebrity

Majka mu se PREDOZIRALA, prošao kroz 13 HRANITELJSKIH PORODICA: Život Berija Keogana je JAČI od scenarija za film

Irski glumac nominovan je za ovogodišnjeg Oskara u kategoriji najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu "The Banshees of Inisherin"

Izvor: K1info/index.hr

28/01/2023 > 09:32

podeli vest:

Majka mu se PREDOZIRALA, prošao kroz 13 HRANITELJSKIH PORODICA: Život Berija Keogana je JAČI od scenarija za film
Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP


Ostvario je uloge u filmovima "The Batman", "Eternals", "American Animals", "The Killing of Sacred Deer", "Dunkirk" i seriji "Chernobyl", a uloga u tragikomediji "The Banshees of Inisherin" obezbedila mu je nominaciju za Oskara. Ali glumčev put do uspeha nije bio lagan.

Beri, rođen u Dablinu, u detinjstvu je živeo u 13 različitih hraniteljskih porodica nakon što mu je majka preminula zbog predoziranja heroinom kada je imala 30 godina, prenosi Daily Mail.

- Svaka porodica bila je dobra prema meni. Ne znaš šta se događa dok si dete. Vežeš se i onda moraš da odeš. Čudno je to. Tek kad postaneš stariji, pogledaš unazad i shvatiš šta se dogodilo - ispričao je jednom prilikom Keogan, koji je u trenutku majčine smrti imao 12 godina.

Foto: Tanjug/Searchlight Pictures via AP

Kolin Farel i Beri Keogan u filmu "Duhovi ostrva" (The Banshees of Inisherin)

Kasnije se za Berija i njegovog brata Erika brinula njihova starija sestra Džema, a glumac je rekao da su se o njemu starale i baka i tetka.

Keogan je, priznaje, postao problematičan u srednjoj školi, a nevolje nije zaobilazio ni van škole. Ispričao je kako se jednom prilikom ušunjao u lokalni bioskop i besplatno gledao filmove. Osoblje ga je otkrilo i izbacilo, a njemu je bio zabranjen ulazak u salu. Međutim, glumac nije ni slutio da će godinama kasnije jedan od njegovih filmova imati posebnu premijeru upravo u tom bioskopu.

Primećuje da ga je gluma oduvek privlačila i pomogla mu da "prebrodi bol koji je trpeo tokom detinjstva". Godine 2020. našao se na 27. mestu liste najboljih irskih filmskih glumaca The Irish Timesa.

Berijeva holivudska karijera započela je 2017. godine ulogom u filmu "Dunkirk". Nastavio je da niže uspehe, ali svojim najvećim dostignućem smatra nominaciju za Oskara. 

Foto: Tanjug/Chris Pizzello/Invision/AP

Reditelj Martin Mekdona i Beri Keogan na 80. dodeli Zlatnih globusa

Keogan je za Dublin Live pre dve godine rekao kako se nada da će njegova priča podstaći mnoge mlade ljude da slede svoje snove.

- Ako ste prošli 13 hraniteljskih porodica, ne znači da nećete dobro proći u životu - rekao je glumac. Inače, Beri je u vezi sa stomatologom Alison Kirans sa kojom ima sina Branda.

 

Ostavite komentar