Showtime > Celebrity

Jevrejska zajednica STOPIRALA UČEŠĆE Mela Gibsona na PARADI u Nju Orleansu

Glumcu Melu Gibsonu otkzano je učešće u paradi "Mardi Gra" u Nju Orleansu posle objave da će gostovati na ovom događaju

Izvor: K1info

12/01/2023 > 12:34

podeli vest:

Jevrejska zajednica STOPIRALA UČEŠĆE Mela Gibsona na PARADI u Nju Orleansu
Foto: Youtube PrintScreen/Mihael Orehovec


Gibson neće uzeti učešće kao jedan od velikih maršala, saopštio je Den Keli iz "The Krewe of Endymion", jedne od tri najveće festivalske paradne grupe. Ovo dolazi posle pretnji koje su izazvale veliku zabrinutost.

"U interesu bezbednosti naših učesnika, specijalnih gostiju i svih koji nas dočekuju na ulicama, odlučeno je da Mel Gibson neće učestvovati kao jedan od velikih maršala za paradu 2023.", saopšteno je iz organizacije.

Lokalni jevrejski čelnici bili su ogorčeni kada je objavljeno da će Mel Gibson uzeti učešće u paradi, s obzirom na istorijat njegovih antisemitskih uvreda i ispada. Liga protiv klevete, Jevrejska federacija Velikog Nju Orleansa i Rabinsko veće Velikog Nju Orleansa objavili su zajedničku izjavu u kojoj se navodi da su zgroženi što je "The Krewe of Endymion" odabrao Mela Gibsona za velikog maršala parade 2023. godine.

Gibson je trebao da bude jedan od gostiju koji predvodi paradu zajedno sa više od 3000 učesnika.

Glumac i reditelj potpisao je brojne filmove tokom svoje karijere, ali se suočio sa kontroverzama zbog komentara koje je tokom godina davao u vezi sa Jevrejima, crncima i ženama. Jedna od tih uvreda se odnosila i na njegovu bivšu devojku.

"Iako je glumac godinama pokušavao da se izvini za svoje opaske, još uvek postoji veliki bol u vezi sa njegovim imenom i duboke rane u jevrejskoj zajednici od tih kontroverzi, koje možda nikada neće biti zalečene“, rečeno je u saopštenju.

Dodali su i da se nadaju da će lideri Endimiona shvatiti zašto je izbor Gibsona izazvao "bol i razočarenje" jevrejskoj zajednici i drugim marginalizovanim zajednicama.

 

Ostavite komentar