Showtime > Celebrity

Poznati Srbi na NOVOGODIŠNJEM KONCERTU u Beču: SPORTSKI velikani, bivša MINISTARKA, političar + novinarka...

Ako želite da učestvujete u "lutriji" kojom se određuje da li ćete moći da kupite karte, možete da se prijavite za narednu godinu

Izvor: K1info

01/01/2023 > 16:57

podeli vest:

Poznati Srbi na NOVOGODIŠNJEM KONCERTU u Beču: SPORTSKI velikani, bivša MINISTARKA, političar + novinarka...
Foto: Printscreen/Twitter


Tradicionalni Novogodišnji koncert Bečke filharmonije održan je u Zlatnoj dvorani Muzikferajna, a ove godine prisustvovali su mu i naši Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger. Dobro, jeste on Nemac, ali pošto je i srpski zet, a to realno ima veću težinu, oni tamo gde se rodio neka misle šta hoće, a mi ga zovemo našim.

No, nisu samo njih dvoje od nama poznatih, naših, bili u publici ove godine. Među prisutnima su bili i Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a, i Borko Stefanović, narodni poslanik i potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Na koncertu je primećena i Zorana Mihajlović, bivša Ministarka energetike i rudarstva Republike Srbije, koja je spektakl gledala i slušala iz lože (kad se ima, kad se može), zajedno sa svojim partnerom biznismenom Vladimirom Atanackovićem.

Orkestrom je, posle 2011. i 2013. godine, po treći put dirigovao Franc Velzer Mest. Posetioci u Muzikferajnu, uživali su u delima muzičke dinastije Štraus, zatim Cirera, Supea i Helmesbergera.

Bečka filharmonija, inače, svake godine izvodi tri tradicionalna koncerta, sa identičnim programom - 30. i 31. decembra, i 1. januara - samo ovaj poslednji koncert se prenosi putem televizije i radija.

Zbog velike potražnje za kartama, na zvaničnom sajtu se sprovodi svojevrsna "lutrija", koja nasumično određuje ko će imati pravo da kupi karte. Na primer, za koncert naredne, 2024. godine, prijave se vrše tokom celog februara ove godine, a karte koštaju od 35 do 1.200 evra za prvi, od 25 do 860 evra za drugi i od 20 do 495 evra za treći koncert.

Ukoliko se prijavite za narednu godinu, već u martu će vam stići obaveštenje da li ćete zaista moći da kupite kartu, a svako prijavljen može da kupi najviše dve ulaznice.

 

Ostavite komentar