Showbizz > Celebrity

„TO JE SIMBOL ZLA!“: Lidija Vukićević otkrila šta nikako ne sme da se nađe na trpezi za Veliki petak

Izvor: K1info

18/04/2025 > 09:08

podeli vest:

„TO JE SIMBOL ZLA!“: Lidija Vukićević otkrila šta nikako ne sme da se nađe na trpezi za Veliki petak
Lidija Vukićević - Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Danas se obeležava Veliki petak, kada se ne rade kućni poslovi, posti se i pripremaju se jaja za Uskrs koji se slavi u nedelju, a ove običaje poštuje i Lidija Vukićević.

Tradicionalno, glumica vrši pripreme za praznični vikend koji će proslaviti sa najbližima.

– Ja farbam jaja ili na veliki četvrtak ili na veliki petak. Ove godine sam to uradila na veliki četvrtak. Prvo se uvek farba čuvarkuća, prvo idu crvena jaja, to je tradicionalno i po hrišćanstvu. Tehnike ostale smo sve mi smislili. Najbitnije je da obojimo prvo jaje crvenom bojom, koja simbolizuje Hristovu krv – objašnjava je Lidija.

– Volim i tehniku koja je u poslednje vreme jako popularna, a to je dekupaž. Ofarbam oko 50, 60 jaja. Oduzme mi ceo dan. Tome se posvetim ceo dan, sve sama radim i ne volim da se iko meša. Ja u tome uživam – dodala je glumica.

Lidija otkriva i da jedan kuhinjski predmet nikada ne stavlja na trpezu tokom uskršnjih praznika.

ATA Images

– Nije dobro kad se zove muzika i sve ode u neku krajnost. Ja se trudim da okupim porodicu i ljude koje volim i koji su mi najbliži. Niti slavski, niti vaskršnje ne treba da se slavi tako, ovi praznici treba da se proslave u miru i harmoniji i u krugu porodice, a drugo je Nova godina. Da smo zahvalni svi na zdravlju. Na Vaskrs nikad ne stavljam nož na trpezu, po hišćanstvu je to simbol uboda i zla i to se ne ne stavlja za sto za Veliki petak, a i Vaskrs – naglasila je Lidija, koja, između ostalog, vodi računa o ishrani.

Ona je otkrila i šta će danas pripremiti za svoju porodicu.

– Poštujem obavezno post, spremam posnu trpezu, jer preko cele godine jedem posno uglavnom.  Masno i meso retko kad konzumiram. Riba je obavezna na Veliki petak, to je sastavni deo mog jelovnika, onda pasulj i posne salate sa jabukom sa orasima i neke posne kolače – ispričala je Vukićevićeva za Pink.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar