Priče > Sudbine

Umro je Radovan Radaković, nekadašnji golman Partizana

Dijagonstifikovan mu je tumor želuca nakon jedne naizgled rutinske kontrole

Izvor: K1info/blic.rs

26/09/2022 > 09:23

podeli vest:

Umro je Radovan Radaković, nekadašnji golman Partizana
Foto: Youtube PrintScreen


Tužna vest za srpski fudbal, u 52. godini preminuo je nekadašnji golmana Partizana, Radovan Radaković. Informaciju je saopštio Mirko Poledica, nekadašnji fudbaler  i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera.

U toku karijere čuvao je mrežu Zemuna, Obilića, BSK-a iz Batajnice, čačanskog Borca, Standard Lijež i FK Lijež (Belgija), kragujevačkog Radničkog, beogradskog Partizana, austrijskog Šturma, Voždovca i lazarevačke Kolubare, a dugo se borio protiv opak bolesti. 

Invazivno difusni tumor želuca mu je dijagonstifikovan nakon jedne naizgled rutinske kontrole, te je odmah morao da prekine trenersku karijeru. 

- Pitao sam još koliko imam života. Bila je vrućina, hladan znoj, okrenula se cela soba, ceo život se okrene i prođe kroz vas za tih par sekundi. Kada je rekao od tri do pet meseci, bio sam se uplašio. Imao sam strah, ali kako vreme otiče i kako se borim sve je to manje i manje - govorio je Radovan.  

Odlazak u Tursku mu je produžio život. Smršao je 50 kilograma, preživeo sepsu, ali njegova borba nije gotova. 

- Jedva sam mogao da pričam, a kamoli da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva i sve žlezde su povađene. Mnogo je teško to u glavi da se spoje kockice, doktori, psiholozi i psihijatri kažu samo treba pozitivno razmišljati. Jeste… Sve se ja slažem, ali najteže je bilo saznanje. Posle toga operacije i svi ti bolovi, sve to dođe i prođe, ali saznanje i u glavi što bude u tom momentu to je noćna mora. 

 

Do Turske su troškovi lečenja koštali 220.000 evra, a prema bolnici u Turskoj je ostao dug od 50.000. Pomogli su mu mnogi bivši fudbaleri, a pomoć je u svakom trenutku bila potebna. 

FK Miljakovac je umesto Partizana organizovao jedan meč za Radovana, pa su se legende crno-belih okupile, od Bate Mirkovića do Ljubinka Drulovića i Danka Lazovića. Humanitarni meč podržao je i Nemanja Vidić, a kroz donacije je dugo trajala borba.

Ostavite komentar