Priče > Sudbine

Preminuo Radoljub Vranić - Roćko, šampion "Slagalice" i jedan od najpopularnijih učesnika kvizova u Srbiji

Poslednji put kvizomani su mogli da ga gledaju u kvizu "Stigni me ako znaš"

Izvor: K1info/nova.rs

18/03/2023 > 11:13

podeli vest:

Preminuo Radoljub Vranić - Roćko, šampion "Slagalice" i jedan od najpopularnijih učesnika kvizova u Srbiji
Foto: screenshot YouTube


Jedan od velikh ljubitelja kvizova u Srbiji, dugogodišnji učesnik gotovo svih formata koji se emituju na kanalu RTS, Radoljub Vranić - Roćko, preminuo je posle teške bolesti.

Poslednji put, kvizomani su mogli da ga gledaju u kvizu "Stigni me ako znaš", gde je svojom harizmatičnom pojavom i britkim znanjem do samog kraja držao epizodu neizvesnom.

Vest o njegovoj smrti na društvenim mrežama podelio je Dušan Macura, bivši košarkaš i jedan od najpoznatijih kvizomana u zemlji.

"Bio je veseli dečak u telu odraslog čoveka, veliki znalac i Šampion, drugarčina kakva se samo poželeti može, svoj poslednji nastup odigrao uveliko znajući najtežu dijagnozu po vrelom letnjem danu od 40 stepeni i opet umalo trijumfovao", napisao je on.

Publika će Radoljuba najviše pamtiti po epizodi "Potere" iz vremena kada je tragač bio Uroš Đurić, kada je vrlim znanjem, doprineo da ekipa od tri takmičara sa sobom ponese 489.000 dinara. Tom prilikom Vranić je u nekoliko navrata svojim brzim odgovorima vraćao Đurića korak unazad.

Pored kvizova "Potera" i "Stigni me ako znaš", Radoljub će ostati upamćen i kao pobednik najpopularnijeg kviza u Srbiji, "Slagalica" u kojoj je kao šampion izašao iz takmičenja u 73. sezoni kviza.

 

Ostavite komentar