Priče > Reportaža

Prvi put u Srbiji koncert prikazan NA EKRANU OD VODENE PRAŠINE

Nova plutajuća multimedijalna fontana postavljena je na Kraljevom trgu na Zlatiboru

Autor: RINA

01/07/2022 > 15:47

podeli vest:

Prvi put u Srbiji koncert prikazan NA EKRANU OD VODENE PRAŠINE
Foto: Opština Čajetina

Kraljev trg na Zlatiboru dobio je još jednu turističu atrakciju. U samom srcu ove planine, na dobro poznatom jezeru, puštena je u rad spektakularna multimedijalna fontana, koja je bez daha ostavila na desetine prolaznika.

- Prvo su obavljeni svi potrebni radovi na čišćenju jezera, a zatim se pristupilo njenooj izgradnji. Dimenzije fontane su 120 x 120, a vodoskoci dostižu visinu i do 25 metara. Plutajuća fontana ima zvučne, svetlosne i laserske efekte, kao i mogućnost projekcije filmova na ekranu od vodene prašine - izjavio je ranije za RINU Srđan Pantović direktor JKP Zlatibor.

Foto: Opština Čajetina

 

 

Autor ovog za Srbiju nesvakidašnjeg projekta je Milan Kulić, a sva instalirana oprema kupljena je od renomiranih proizvođača iz Nemačke i Italije.

Povod za otvaranje 30. juna bila je proslava Dana opštine Čajetina, koji obeležen na jedinstven način. Uveličan je i koncertom Bilje Krstić i grupe Bistrik, a direktan njegov prenos bio je upriličen upravo na plutajućoj fontani.

- Ovo je zaista fenomenalno. Osećaj je neverovatan dok gledate koncert i slušate muziku koja se prikazuje na vodi. Zlatibor zaista izgleda svetski, ova atrakcija samo je tome dodatno doprinela - rekla je Marija, turistkinja iz Subotice.

 

Ostavite komentar