Priče > Društvo

MEDICINSKA SESTRA kojoj je ćerka pacijentkinje SLOMILA RUKU: Kolege, ne trpite nasilje, OBRATITE SE POLICIJI

Izrevoltirana zbog dugog čekanja žena je na Tanju nasrnula u Urgentnom centru, gde ova medicinska sestra radi već pune 32 godine.

Izvor: K1info

21/12/2022 > 15:06

podeli vest:

MEDICINSKA SESTRA kojoj je ćerka pacijentkinje SLOMILA RUKU: Kolege, ne trpite nasilje, OBRATITE SE POLICIJI
Foto: K1info


Medicinsku sestru Tanju Mišić krajem novembra na radnom mestu napala je žena koja je dovela majku na pregled i polomila joj ruku.

Izrevoltirana zbog dugog čekanja, žena je na Tanju nasrnula u Urgentnom centru, gde ova medicinska sestra radi već pune 32 godine.

Tanja je nakon zadobijenih teških telesnih povreda apelovala na kolege da ne trpe i da prijave svaki vid nasilja.

Kako se priseća Tanja, zbog nemogućnosti lekara koji su se tada nalazili u crvenoj zoni da je prime, čekanje na pregled se odužilo. Izrevoltirana ćerka pacijentikinje tada je uletela u ordinaciju gde je došlo do sukoba.

- Ćerka je dovela majku, čekala je 50 minuta ispred ambulante u kojoj ja radim. Desilo se da u tom trenuku nije bilo lekara, ali ne zato što je lekar otišao da doručkuje, već zato što je pozvan u hitnu zonu da reši slučaj hitnijeg pacijenta u tom momentu nego što je bila njena majka. Ja sam u dva-tri navrata izašla u čekaonicu kako bi svi ljudi koji su čekali dobili informaciju zašto nema doktora - kaže Tanja i dodaje.

- Objasnila sam joj da će doktor doći, kada reši hitnijeg pacijenta od njene majke. Već tu je počelo „pljuvanje“ po zdravstvenim radnicima. Nakon trećeg puta prešla je na „ti“ i tražila mi papire i govorila kako više ne želi da čeka. Objasnila sam joj da postoji zakonska procedura i da ne može tek tako da uzme papire i da ode, zato što ja odgovaram za tu medicinsku papirologiju. Rekla sam joj da kada lekar bude došao njena majka može da potpiše da ona samoinicijativno želi da napusti Urgentni centar, ali ona je želela odmah da ide.

Kako je rekla, majka reč nije rekla, jer je želela da sačeka pregled, ali je ćerka počela da pravi haos tražeći papire.

- Želela je da majku vodi kući. Ona je mene već na vratima gurnula, uletela u ambulantu, krenula da cepa svu dokumentaciju ne znajući koja je dokumentacija od njene majke i počela sa serijalom kletvi, psovki i vređanja. U momentu kada sam pokušala da joj otmem dokumentaciju, da li je ona meni uvrnula zglob ili jako stegla ja sada ne znam, ali je samo u jednom momentu uzela hrpu paira, majku pod ruku i otišla - u dahu je pričala Tanja u emisiji "Kec na jedanaest".

Mišić je potom pozvala glavnu medicinsku sestru i objasnila joj šta se desilo. 

- Tada me je upitala šta mi je sa rukom, bila je otečena i izgrebana, ali ništa strašno. Pre nego što sam otišla kući, rekla mi je da odem na snimanje u ortopedsku ambulantu. Prelom se u početku nije video zbog otoka. Kada sam 29. novembra, otišla kod ortopeda da mi potpiše dokumentaciju kako bi mi se skinula longeta, primetio je da su mi otečeni prsti. Onda je uradio ponovo rengendski snimak i video prelom. To je u korenu promenilo situaciju. Jer kada se stavi cirkularni gips, nosi se šest nedelja i ne može da se skine - ispričala je Tanja.

Na pitanje šta će se dogoditi sada i da li će ta žena odgovarati, Tanja kaže:

- Apelujem na moje kolege da ne ćute o nasilju koje trpe na poslu. Prijavila sam slučaj policiji, a sad će je država goniti krivično za nanošenje teške telesne povrede - zaključila je Tanja Mišić.

 

 

 

 

Ostavite komentar