Priče > Društvo

NASTAVNIK NIJE META: Za sutra najavljen protest zbog suspenzije PROFESORA "JOCE UBICE"

Forum beogradskih gimnazija upozorava da bi ovo mogao da pude početak obračuna sa "neposlušnim profesorima"

Izvor: K1info/Tanjug

20/12/2022 > 08:08

podeli vest:

NASTAVNIK NIJE META: Za sutra najavljen protest zbog suspenzije PROFESORA "JOCE UBICE"
Foto: RTS Printscreen


Forum beogradskih gimnazija organizovaće sutra protest pod simboličnim nazivom "Nastavnik nije meta" a povod za protest je, kako su saopštili danas, suspenzija profesora Jovana Kneževića.

Kako je navedeno u saopštenju Foruma protest će početi u 13 časova ispred Šeste beogradske gimnazije. 

"Tokom prethodnih dana javnost svedoči o agoniji koju prolazi profesor ove beogradske gimnazije, koji je rešenjem direktora suspendovan s posla zbog navodnog psihičkog nasilja koje je izvršio nad učenicima", navode iz Foruma.

Članovi Foruma beogradskih gimnazija, ističu da ne mogu da se pomire sa činjenicom da je roditeljsko pismo, koje je, kako kažu, očigledno proisteklo iz njihovog nezadovoljstva ocenama koje su učenici dobijali, dovoljan razlog da profesor bude suspendovan s posla, čime mu je direktno ugrožena egzistencija.

"Ukoliko dozvolimo da ovaj princip postane opšte prihvaćen, sigurni smo da će takav način obračuna sa "neposlušnim profesorima", koji su se usudili da umesto da podele petice, ponešto i nauče učenike, postati uobičajena pojava", poručuju.

 

 

 

Ostavite komentar

Bakster

Dolazim!!! Velika podrska Profesoru!!!

20.12.2022 08:25
Maja

Ne znam ovog profesora konkretno, ali ako reakcija roditelja nije dovoljna da se nesto preispita i ucini, sta jeste? Kolio nesposobnih profesora predaje deci? Nije svako u stanju da prenese svoje znanje, koliko god da je ono, niti je svako u stanju da odrzi disciplinu na casu. Precesto profesori pribegavaju vredjanju ucenika, a da ne govorimo o onima koji smatraju za svoje pravo da gadjaju decu kojecime ako im se ne dopada njihovo ponasanje, ili znanje. Koliko profesor treba da bude nesposoban ili neurotican da bi njegove cenjene kolege to priznale van svojih zbornica? Profesori sigurno treba da budu vise placeni za posao koji obavljaju, ali plate na koje se stalno zale, kao i svi mi, uostalom, nisu razlog da sebe izdizu iznad drugih ljudi. I njihovoj zlovolji i nesposobnosti ponekad more da se stane na put. Ako je moguce naterati ucenika da ponavlja razred, ili bude izbacen iz skole - sto ugrozava njegovu buducu egzistenciju, zasto i profesori ne bi bili odgovorni za svoje postupke?

20.12.2022 12:34