Priče > Društvo

Tračak nade da ZLATIBOR ipak nije izgubio DUŠU: KRAVE šetaju na KRALJEVOM TRGU, turisti presrećni

Svratile da vide šta ima novo u centru

Izvor: K1info/RINA

08/12/2022 > 20:31

podeli vest:

Tračak nade da ZLATIBOR ipak nije izgubio DUŠU: KRAVE šetaju na KRALJEVOM TRGU, turisti presrećni
Foto: RINA.rs


Prema oceni velikog broja turista centar Zlatibora više ne liči na mesto koje oslikava dušu i duh ove prelepe planine. Najviše je urbanizovan sam centar koji je do neprepoznatljivosti izmenjen.

Međutim, gosti koji su na Kraljevom trgu boravili potvrđuju nešto sasvim suprotno. Naime, nekoliko krava bezbrižno je šetalo i paslo travu tik uz jezero, što je obradovalo posetioce.

- Nismo ih baš očekivali u samom centru, ali svakako da nismo iznenađeni jer ipak je ovo planina. Prelepa i neobična slika, jer često slušamo kako je Zlatibor postao kao Novi Beograd, evo ovo je dokaz da nije. Uređen centar ne znači da je ova planina izgubila dušu, svaki put se ovde najbolje odmorim - rekao je za RINU Jovan Nikolić iz Čačka.

Foto: RINA.rs

 

Ovi ne(obični) gosti koji su došli do Kraljevog trga ne bi trebalo da čude jer se na Zlatiboru veliki broj meštana bavi stočarstvom, a svake godine od strane lokalne samouprave dobijaju subvencije kako bi uvećali broj grla.

Ukoliko posetite ovu planinu, a dok pijete kafu u nekom od popularnih centralnih kafića ne vidite krave koje pasu i šumu, dovoljno je samo malo proštetati jer se nataknuta priroda nalazi samo nekoliko kilometara dalje.

 

 

 

Ostavite komentar