Priče > Društvo

Majke, BEZ BRIGE: Novca za ISPLATU subvencija za STAN ima dovoljno

Najveći broj problema koji su postojali u realizaciji uredbe je rešen i raščišćen

Izvor: K1info/Tanjug

03/12/2022 > 12:39

podeli vest:

Majke, BEZ BRIGE: Novca za ISPLATU subvencija za STAN ima dovoljno
Foto: Unsplash.com


Sve majke koje žele da dobiju državnu subvenciju za kupovinu prvog stana, moraju da  ispunjavaju sledeće uslove: da su rodile bebu ove godine, plata im ne dostiže republički prosek i nemaju nekretninu u vlasništvu.

U proteklih nekoliko meseci, bilo je brojnih špekulacija, jer kako kažu, ostvarivanje prava za dobijanje stana je mnogo komplikovano, a procedura zbunjujuća. Pojedine majke su zbog proceduralne greške i loših instrukcija „sa terena“ ostale bez subvencija i bez prava žalbe. One su zahtevale izmenu uredbe, a Vlada im je obećala da će do toga doći. 

Ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je da novca za isplatu subvencija do 20.000 evra majkama za kupovinu stana ima dovoljno i dodao da one samo treba da podnesu neophodnu dokumentaciju koja je propisana.

- Čuo sam razne komentare oko toga šta je problem majkama da ostvare ovo pravo. Najveći broj problema koji su postojali u realizaciji uredbe je rešen i raščišćen i samo je neophodno pažljivo pročitati ta rešenja - rekao je Mali.

On je naveo da majke u tome mogu da računaju na pomoć lokalnih samouprava i Ministarstva za brigu i porodici i demografiju, a što se Ministarstva finansija tiče, kako je rekao, para za ovu namenu ima dovoljno.

 

 

 

Ostavite komentar