Priče > Društvo

Na FORBSOVOJ listi najuspešnijih našla se i mlada SRPKINJA - Dina POMAŽE parovima ŠIROM SVETA

Odrasla je u ratom razorenoj Srbiji, studirala matematiku i inženjerstvo u UK i diplomirala medicinu

Izvor: K1info/kurir.rs

01/12/2022 > 22:52

podeli vest:

Na FORBSOVOJ listi najuspešnijih našla se i mlada SRPKINJA - Dina POMAŽE parovima ŠIROM SVETA
Foto: printscreen Twitter/DinaRadenkovic


Na Forbsovoj listi 30 najuspešnijih ljudi ispod 30 godina ove godine našla se i jedna Srpkinja.

Njeno ime je Dina Radenković, a ono što je učinila zaista je impresivno, što potvrđuje i sama činjenica da se njeno ime našlo na ovoj prestižnoj listi.

 

 

Naime, lečenje neplodnosti može doneti čuda, ali ima mnogo nedostataka: velike račune, bolne injekcije hormona i opasne nuspojave.

Dinina start-ap firma prikupila je 40 miliona dolara kako bi "sakupljanje" jajnih ćelija bilo jeftinije i sigurnije uz korišćenje ljudskih matičnih ćelija za sazrevanje jajnih ćelija u laboratoriji.

 

 

Ova mlada devojka odrasla je u ratom razorenoj Srbiji, studirala je matematiku i inženjerstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu i diplomirala medicinu na Univerzitetskom koledžu u Londonu.

Pre nego što je pokrenula kompaniju 2021. sa suosnivačem i serijskim preduzetnikom Martinom Varsavskim, udružila se sa genetskom laboratorijom Džordža Crkve na Harvardu kako bi finansirala istraživanje o načinima na koje projektovane ćelije mogu poboljšati zdravlje žena.

- Preduzetnička zajednica mi je pokazala kako da osnivam kompanije i rešavam probleme oko kojih ste strastveni - kaže ona.

Da bi bili uzeti u obzir za ovogodišnju listu, svi kandidati su morali da budu mlađi od 30 godina od 31. decembra 2022. godine i nikada ranije nisu navedeni na listi 30 ispod 30 godina.

 

 

 

Ostavite komentar