Priče > Društvo

iPHONE je PRESKUP u Srbiji - za te pare možete SVAŠTA, a da opet KUPITE i omiljeni telefon

Jedan korisnik društvene mreže Twitter napravio je računicu kojom pokazuje koliko su mobilni telefoni skupi na srpskom tržištu

Izvor: K1info

23/11/2022 > 22:19

podeli vest:

iPHONE je PRESKUP u Srbiji - za te pare možete SVAŠTA, a da opet KUPITE i omiljeni telefon
Foto: AP Photo/Jeff Chin


Model iPhone je odavno u Srbiji stekao verne korisnike i fanove koji se Apple telefona ne bi odrekli ni po koju cenu. Tako fanovi ovog brenda zaista vole svoje uređaje, a čak i ako sada imaju vrlo dobar pametni telefon, postoji velika šansa da već planiraju nadogradnju na sledeći model.

Jedan korisnik društvene mreže Twitter napravio je računicu kojom pokazuje koliko su mobilni telefoni skuplji na srpskom tržištu u odnosu na cene u SAD-u. 

On kaže da kupci mogu da odu čak do Njujorka, jer povratna karta, kako kaže, košta 59.000 dinara, zatim zaustave taksi koji do Menhetna treba da se plati 6.000 dinara. Tamo, on kaže, iPhone u Apple storu košta 126.000 dinara. Kao četvrtu stavku, on je naveo prenoćište za koje treba izdvojiti 25.000 dinara, dok za povratak do aerodroma trebajoš 6.000 dinara. Prema njegovoj računici sve ovo može se platiti isto koliko i iPhone 14 pro u Srbiji. 

Ispod njegove objave nizali su se komenatari drugih korisnika koji su, uglavnom, podržavali stav da je iPhone preskup u Srbiji, a bilo je i onih koji su davali svoje predloge:

U Mađarskoj je iPhone 14 Pro sa 256GB memorije oko 180.000 dinara. Odete tamo, dobijete nazad povrat PDV-a (koji je 27%) sto izadje oko 38.000 a za te pare platis i put, smestaj u Segedinu i jos ti ostane para za neku kupovinu po robnim kucama - napisao je jedan korisnik. 

 

 

 

Ostavite komentar