Priče > Društvo

Poslovi od kuće – kako ZARAĐIVATI IZ DNEVNE SOBE

Postoji mnogo poslovnih mogućnosti za rad od kuće, utvrdite u čemu ste najbolji i samo napred

Autor: K1 info/ economy.rs

22/11/2022 > 21:32

podeli vest:

Poslovi od kuće – kako ZARAĐIVATI IZ DNEVNE SOBE
Foto: Pixabay.com


U poslednje dve godine, naročito tokom globalne pandemije,  postala je svakodnevnica raditi od kuće. U ovom periodu ostvarene su mnoge poslovne ideje, neko je postao freelancer ili pronašao kompanije kojima su bili potrebni radnici za rad online.

Sigurno se pitate koji su to poslovi od kuće koji mogu da obezbede finu zaradu? Većina njih ne zahteva posebne veštine. Neki od tih poslova mogu da posluže i samo kao izvor dodatnih prihoda.

Posao od kuće ima raznih prednosti. Jedna od njih je fleksiblino radno vreme. Ukoliko ste freelancer ili ste virtuelni asistent imate mogućnost da rasporedite radno vreme kako vama odgovara. Možete da obavljate posao u bilo koje doba dana ili noći. Ovo je odlično za sve koji žele da rade online posao zbog dodatne zarade. 

Istraživanja su  pokazala da je rad od kuće manje stresan od rada u kancelariji. Najveći razlog je to što je kuća zona komfora i radite sami bez tipičnih stresnih situacija na poslu. Prema mnogima, kućni ambijent pozitivno utiče na radnike i stvara im dodatnu motivaciju.

Za vas smo izdvojili nekoliko poslova "od kuće" koji bi mogli da vam budu zanimljivi.

Foto: Pixabay.com

 
Korisnička podrška

S razvojem online kupovine trgovicma je potrebna korisnička podrška kako bi poboljšali svoje usluge. Ovo je jedan od najunosnijih poslova od kuće. U većini slučajeva korisničke podrške imaju određeno radno vrime. Ali, ipak možete da zaraditi pristojnu sumu novca. Potrebne su vam izvrsne verbalne veštine kako bi što bolje obavljali zadatke u opisu vašeg posla.

Korsnička podrška može biti putem e-maila, chata ili telefonskog poziva. Najvažnije je da za ovaj posao posedujete strpljenej, izvrsne komunikacije veštine i talenat za marketing i prodaju.

Online knjigovodstvo je jedna od odličnih poslovnih ideja

Baš kao i mnoge druge profesije, i knjigovodstvo je prešlo na mrežu i ova biznis ideja spada među najbolje poslovne ideje za mlade preduzetnike. Ovo je sjajna vest za mnoge knjigovođe i računovođe koji se osećaju zarobljeno u kancelarijskom okruženju i čeznu za većim ličnim prostorom i sposobnošću za rad u svoje radno vreme.

S dostupnim jednostavnim računovodstvenim softverom nikada nije bilo lakše upravljati računima klijenata.

Foto: Pixabay.com

 
Iskoristite vaše znanje stranog jezika - prevodilac ili podučavanje

Kao honorarni posao od kuće, posao prevodioca je idealan za vas. Mnogi od tih poslova mogu da se obavljaju samostalno od kuće. Na freelance platoformama možete da radite za klijente kojima je potrebno vaše znanje stranog jezika. Od pisanja tekstova pa sve do online podučavanja na vama je da se opredelite za nišu u kojoj možete da iskoristite znanje stranog jezika.

Još jedan unosan posao je podučavanje. Ukoliko znate strani jezik ili vam dobro idu društvene ili prirodne nauke onda je moguće da radite od kuće kao učitelj.

Preko plaftormi za podučavanja pronađite vaše učenike kojima ćete preneti znanje. Pored toga možete da snimate i videe za YouTube koji su edukativnog karaktera. Tako ćete moći da proširite vašu zajednicu ali i zaraditi od pregleda.

Freelancer

Danas možete da radite od kuće za razne klijente iz celog sveta. Možete da nudite usluge pisanja, programiranja, uređivanja, održavanja i vođenja naloga na društvenim mrežama...

Ovo može da bude odličan način da počnete rad od kuće i da se oprobate kao freelancer. Nekima je ovo dodatni posao, ali svakako može da bude nešto što će vam obezbediti prihode.

Postoje brojne platforme gde možete da pronađete klijente. UpWork i Freelancer su najpopularnije i na njima možete da predstavite sebe i vaše radove potencijalnim klijentima.

Virtuelni asistent

Virtuelni asistent pruža administrativnu podršku firmi, timu ili izvršnom direktoru. To uključuje razne administrativne zadatke kao što su zakazivanje sastanaka, rezervacija putovanja, odgovaranje na mail, telefonske pozive ili poruke na društvenim mrežama, unos podataka ili vođenje evidencije.

Za ovaj posao potrebno je da imate predispozicije za organizatora. Poštoćete da radite online važno je da virtuelni asistent ima iskustva s najnovijim tehnologijama.

Trebalo bi da se upoznate sa radom standardnih platformi za komunikaciju i saradnju, uključujući online kalendare, softver za obradu teksta i proračunske tablice, alati za mail i razmenu poruka kao što su Gmail i Slack i platforme za audio-video konferencije (Skype, Slack, Google Hangouts).

Postoji mnogo poslovnih mogućnosti za rad od kuće. Ukoliko želite da se upustite u svet online poslovanja pre svega utvrdite u čemu ste najbolji. Tako ćete najbolje da pronađete odgovarajući posao.

 

Ostavite komentar