Priče > Društvo

Popis se ZAVRŠAVA VEČERAS, a vi NISTE POPISANI? Ne brinite, neće svi biti KAŽNJENI

Za pojedince koji su direktno odbili da učestvuju predviđene su kazne od 20.000 do 50.000 dinara

Izvor: K1info/kurir.rs

17/11/2022 > 18:48

podeli vest:

Popis se ZAVRŠAVA VEČERAS, a vi NISTE POPISANI? Ne brinite, neće svi biti KAŽNJENI
Foto: Shutterstock


Večeras u 20 časova zvanično se završava popis stanovništva u Srbiji, pa ko se do tada nije popisao - neće ni biti popisan.

Građani imaju još samo malo vremena da pozovu dežurne službe na telefone koji su im ostavljani kada ih popisivači nisu pronašli kod kuće i svoje odgovore daju preko telefona.

Ono što sve koji se nisu popisali brine je da li će biti kažnjeni.

Za pojedince koji su direktno odbili da učestvuju predviđene su kazne od 20.000 do 50.000 dinara.

Ljiljana Đorđević, načelnica odeljenja popisa u Republičkom zavodu za statistiku objasnila je da su kazne predviđene za ona lica koja su direktno odbila da budu popisana.

- Za ostale koji se nisu popisali, jer recimo nisu bili tu, ili ih neko od njihovih nije popisao, kazne nisu predviđene. Ne možemo kazniti nekog ko nije direktno odbio učestvovanje - istakla je ona i dodala:

- Sada radimo na obradi podataka i uskoro ćemo izaći sa preliminarnim rezultatima.

Podsetimo, popis je prethodno bio produžen, a građanima je bila ostavljena mogućnost da od 8. do 17. novembra ovu dužnost obave telefonskim putem.

Snežana Lakčević, pomoćnica direktora RZS, najavila je da 2. decembra počinje postpopisna anketa koja će pokazati koliki je obuhvat jedinica popisa, odnosno domaćinstava, lica i stanova.

 

 

 

 

Ostavite komentar