Priče > Društvo

DOBRO JE, ŽIVI SU: BG elektrane konačno odgovorile NA NAŠA PITANJA, mole za RAZUMEVANJE

Molimo potrošače da imaju razumevanja, ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove, kažu u ovom preduzeću

Izvor: K1info

01/11/2022 > 15:44

podeli vest:

DOBRO JE, ŽIVI SU: BG elektrane konačno odgovorile NA NAŠA PITANJA, mole za RAZUMEVANJE
Foto: Beogradske toplane


Daljinski sistemi grejanja trebalo je danas da počne sa radom u svim domovima, međutim iz nekoliko delova Beograda javili su se građani koji tvrde da su im radijatori ceo dan hladni. 

Ono što ih je dodatno iznenadilo jeste činjenica da tokom celog dana nisu uspeli da dobiju dispičera, na ponuđene brojeve telefona, već su im se na telefone za reklamacije stalno ponavljao automat.

U ovo su se uverili i novinari portala K1info.rs u nameri da provere kako funkcioniše servis za građane, ali i oni su bili neprijatnp iznenađeni, elektronskom sekretaricom, pa smo ih sa pravom pitali, da li su đivi i zašto se niko ne javlja. 

- Kao na svakom početku grejne sezone, broj poziva upućenih Dispečerkom centru JKP "Beogradske elektrane“ je povećan. Sistem je mirovao poslednjih šest meseci i potrebno je nekoliko dana da se uhoda. Svi operateri su aktivni i prijavljuju reklamacije korisnika. Do zagušenja dolazi zbog velikog broja poziva sugrađana jer se neretko dešava da više stanara iz jednog objekta zove zbog iste prijave. Zato nadležni iz "Beogradskih elektrana“ mole profesionalne upravnike i predsednike skupština stanara da oni kontaktiraju operatere Dispečerskog centra kako linije ne bi bile preopterećene - odgovorili su u Elektranama za portal K1 info.

Foto: Pixabay.com

 

Oni su dodali da trenutno, a i u narednih nekoliko dana prioritet u otklanjaju eventualnih kvarova imaju korisnici koji prijavljuju curenja instalacija (011/2093-100), negrejanje celih objekata i poslednjih spratova (011/2093-011).

"Molimo potrošače da imaju razumevanja, ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove. Svi toplotni izvori "Beogradskih elektrana" danas, (1. novembra) su radili stabilno i bez poremećaja u proizvodnom sektoru. Sistemskih poremećaja nema što je osnov za stabilnu proizvodnju toplotne energije. Prijave korisnika su se odnosile na pojedinačne kvarove i nije bilo nijednog dela grada koji nije imao redovnu isporuku toplotne energije". kažu u Elektranama, i podsećaju:

U skladu sa pomenutim aktima, isporuka toplotne energije u toku grejnog dana može da bude prekinuta u slučajevima povoljne temperature spoljašnjeg vazduha. Prekid isporuke se obavlja  kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od dva sata. Ponovna isporuka toplotne energije započinje kada je temperatura spoljašnjeg vazduha 12 stepeni Celzijusa ili niža".

U Elektrana kažu i da sve toplotne predajne stanice, kojih u sistemu daljinskog grejanja ima više od 9.000, su automatizovane, imaju senzore na spoljašnjoj strani objekta i mere temperaturu vazduha u njegovom okruženju. Kada su spoljašnje temperature vazduha više od 15 stepeni Celzijusa, automatski ventil u predajnoj stanici zatvara protok toplotne energije kroz objekat. S obzirom da tada objekti ne preuzimaju toplotnu energiju, ne postoje uslovi za proizvodnju i distribuciju toplotne energije potrošačima.

 

 

 

Ostavite komentar