Priče > Društvo

BOG SE JAVI: Dragoljub iz GORIČANA ostao ZATEČEN kada je PRESEKAO stablo klena

Neuobičajeni događaj u okolini Čačka izazvao je nevericu kod meštana

Izvor: K1info/RINA

29/10/2022 > 16:08

podeli vest:

BOG SE JAVI: Dragoljub iz GORIČANA ostao ZATEČEN kada je PRESEKAO stablo klena
Foto: RINA


Jedna neobična situacija desila se u okolini Čačka. Zapravo, u selu Goričani seča drveća za ogrev za Dragoljuba Nikolića ostaće događaj zauvek zabeležen u sećanju.

Da se božja čuda ukazuju čitao je do sada samo u novinama, ali ovaj put uverio se i svojim očima. I može se reći da se, iako nije Bogojavljenje, bog na neki način javio...

- Kad sam presekao stablo klena, jasno se na sredini video ucrtan krst. Ostao sam u čudu i zatečen u prvi mah. Potom smo hteli drvo da istružemo u oblice i kada smo nastavili da kratimo stablo svaki put na oblicama je bila slika sa ovim božjim znakom i porukom - priča Dragoljub.

Prema njegovim rečima, ni najstraji meštani ovog čačanskog sela ne pamte da se ikada desilo nešto slično.

- Moj otac koji ima blizu osamdeset godina, nije video ovako nešto. Ono što nas posebno čudi jeste što nikada to drvo klena nije bilo uključeno u neku religioznu priču. Nije služilo kao zapis ili tome slično. Sve nas je ovo ostavilo u čudu - priča on.

Ipak, da se ovakve stvari dešavaju pokazuje i primer da se mnogim vernicima do sada ukazao krst takođe na pojedinim drveću, ali i velika svetiteljka Sveta Petka.

 

 

 

Ostavite komentar