Priče > Društvo

BAHATOST jača od OPOMENA i MOLBI: Sramni PRIZORI u tržnim centrima, može li neko OVOME DA STANE NA PUT?

Bahatim vozačima sa skupocenim automobilima, nažalost, baš niko ništa ne može. Ili se odgovorni samo prave ludi

Autor: Mina Duduković

22/10/2022 > 08:56

podeli vest:

BAHATOST jača od OPOMENA i MOLBI: Sramni PRIZORI u tržnim centrima, može li neko OVOME DA STANE NA PUT?
Foto: K1info


Da li je toliko teško poštovati jednostavno pravilo u garažama - ne parkirati se na mestima koja su rezervisana za osobe sa invaliditetom. Naravno da nije, ali nažalost, igleda da je bahatost od pravila jača.

Oni posetioci tržnih centara koji ipak imaju savesti, fotografijama koje dele na društvenim mrežama, pokušavaju da opomenu bahate vozače u skupocenim automobilima da se ne parkiraju na mesta koja su namenjena isključivo invalidima.

Slika bezobrazluka i bahatosti, često se može videti u Tržnom centru "Galerija", a zaposleni za K1info.rs, priznaju da nemaju način kako da se izbore sa bahatim vozačima. 

 

Služba obezbeđenja Galerije ima 24-časovni nadzor na parkingom, osoblje prati situaciju i po potrebi može da zamoli vozača da pomeri nepropisno parkirano vozilo. Verujemo da bi edukacija vozača doprinela rešenju ovog problema, zbog čega pripremamo kampanju kroz koju ćemo apelovati na vozače da ne zauzimaju parking mesta rezervisana za osobe sa invaliditetom - kažu u Galeriji. 

U ovom tržnom centru na raspolaganju je prostran parking sa 3.600 parking mesta, od kojih je 190 rezervisano za osobe sa invaliditetom.

- Kao i drugi tržni centri u Srbiji, suočavamo se sa problemom nesavesnih vozača koji zauzimaju parking prostor rezervisan za osobe sa invaliditetom i to je ogroman problem - dodaju u Galeriji.

Inače, u TC "Rajićeva" za K1info.rs, rekli su da konstantno imaju situaciju gde se vozači parkiraju na mesta koja su označena kao mesta za osobe sa posebnim potrebama i mesta za majke sa decom.

- Parking mesta su jasno označena različitim bojama i oznakama, i pozicinirana su isključivo na pozicijama tj. mestima pored samih ulaza u tržni centar (liftova) i drugačijih su dimenzija u odnosu na standardna parking mesta - rekli su u "Rajićevoj". 

Foto: Shutterstock

 

Oni su objasnili da njihovi zaposleni redovno obilaze i konstatuju često kršenje oznaka o parkiranju, ali mogućnost reakcije je ograničena na "ljubazno informisanje vozača da su mesta za posetioce sa posebnim potrebema".

- Nažalost, po pravilu, nema reakcije od strane vozača, a neretko je i glasno negodovanje. Napominjemo da je broj mesta za vozače sa posebnim potrebama i mesta za majke sa decom (trudnice) oko 30, što je i više od minimuma koji propisuje Zakon, odnosno pravilnici o projektovanju i izgradnji parkinga - rekli su u ovom tržnom centru. 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar