Priče > Društvo

Mama, tata... DOBIO SAM 5 IZ KSEMIJE - da nas nema, TREBALO BI NAS IZMISLITI

Fotografija udžbenika šokirala mnoge korisnike društvenih mreža

Autor: Mina Duduković

21/10/2022 > 16:19

podeli vest:

Mama, tata... DOBIO SAM 5 IZ KSEMIJE - da nas nema, TREBALO BI NAS IZMISLITI
Foto: Pixabay.com


Fotografija udžbenika iz Hemije za prvi razred gimnazije, izazvala je reku komentara na društvenim mrežama.

Naime, jedna korisnica društvene mreže Twitter okačila je knjigu čiji je naziv - Ksemija. Objava je za kratko vreme prikupila dosta komentara, a većina je bila šokirana onim što vidi.

 

 

Da je u pitanju greška u čitavom izdanju, rekla je jedna korisnica koja je slikala udženik sa istim naslovom, a jedan od roditelja je napisao da je neprijatno iznenađen i da jedva čeka svog klinca da se vrati iz škole da proveri. 

Bilo je i korisnika koji su ukazali na to da je svakodnevno korišćenje i latiničnog i ćiriličnog pisma bitno uticalo na to da je mnogima ova greška na prvi pogled promakla.

Tragom ove objave, pozvali smo izdavačku kuću "Logos" kako bi nam oni objasnili o čemu se radi i zašto u naslovu udžbenika koji je u njihovom izdanju postoji slovna greška. 

- Radi se o nenamernom propustu koji smo napravili pre tri godine, ali je greška odmah ispravljena. Ne radi se o naslovnoj strani udžbenika, već je na poleđini, tog prvog izdanja, odštampano latinično slovo I, umesto ćiriličnog. Dakle, radi se o štamparskoj grešci. Oko 1.000 knjiga sa ovakvom greškom je završilo kod đaka, ali  je to odmah ispravljeno - kaže za K1info Ivan Perić, direktor u ovoj izdavačkoj kući. 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar