Priče > Društvo

POPIS može i putem TELEFONA, ali SAMO U OVA TRI SLUČAJA

Ipak, kako kažu nadležni, uvek je bolje da se popis uradi direktno nego telefonom

Izvor: K1info/kurir.rs

06/10/2022 > 07:51

podeli vest:

POPIS može i putem TELEFONA, ali SAMO U OVA TRI SLUČAJA
Foto: Shutterstock


Popis stanovništva može se obaviti i putem telefonskog razgovora, ali samo u tri izuzetna slučaja: ako se plašite zaraze ili da pustite neznanca u dom, ukoliko ste trenutno zaraženi korona virusom, a treći opravdan razlog je ukoliko do kraja oktobra nećete biti na adresi stanovanja.

Načelnica Odeljenja za popis stanovništva pri Republičkom zavodu za statistiku Ljiljana Đorđević napominje da je popis moguće uraditi putem telefona sa popisivačem samo u tri izuzetne situacije.

- S obzirom na to da kod nekih starijih građana postoji strah od zaraze koronom, kao i strah od puštanja popisivača u dom, u tom slučaju može da se popis odradi telefonskim putem. Takođe, ukoliko neko od članova domaćinstva u trenutku dolaska popisivača ima kovid, u tom slučaju je isto u dogovoru s popisivačem moguće odraditi anketu preko telefona - kaže ona.

Đorđevićeva je objasnila i koji je treći izuzetak.

- Ukoliko neko putuje i neće biti u zemlji do kraja meseca, i tu je moguće da se odradi telefonski popis. Naravno, uvek je bolje da se to uradi direktno nego putem telefona - navela je Đorđevićeva.

 

 

 

Ostavite komentar