Vesti > Društvo

Renovirana dva sprata dečije bolnice u Nišu: Donacija vredna 20 miliona dinara za lepše detinjstvo!

Tokom renoviranja bilo je mnogo izazova, pogotovo oko samog poda, koji je veoma skup i vrlo specifičan i zahteva poseban način održavanja

Autor: K1info/Promo

06/06/2024 > 13:03

podeli vest:

Renovirana dva sprata dečije bolnice u Nišu: Donacija vredna 20 miliona dinara za lepše detinjstvo!
Foto: Privatna arhiva


Fondacija Humana srca je još jednom nadmašila granice dobročinstva - dva sprata dečije bolnice, Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu su kompletno renovirana i opremljena.

Dnevna bolnica, infektivno odeljenje, intezivna nega za odraslu decu, neurologija, endokrinologija i druga odeljenja na ova dva sprata su dobila nove podove, elektro-instalacije, plafone, osvetljenje, klime, klupe za čekaonice, televizore, medicinske krevete, otomane, stolove za instrumente, ormare, noćne ormariće, paravane, stalke za infuziju i kompletnu posteljinu za 50 kreveta, a sve u vrednosti od skoro 20 miliona dinara.

Foto: Privatna arhiva

 

Početkom decembra 2023. godine potpisani su ugovori, a pola godine kasnije možemo da svedočimo da je Fondacija ispunila i više od očekivanog. Veliku podršku i pomoć je svakako imala i od svojih prijatelja, kompanije „Gigatron“, koji su obezbedili elektronske uređaje za kliniku po najpovoljnijim cenama. Ugrađeno je preko 20 klima i televizora. Odeljenja su obogaćena i sa dve montesori table koje će deci koristiti da skrate dane u bolnici, a deci koja su ležala u trenutku obilaska osnivač Fondacije Danijela Vasilijević je podelila i bojanke.

 

 

- Tokom renoviranja smo imali mnogo izazova, pogotovo oko samog poda, koji je veoma skup i vrlo specifičan i zahteva poseban način održavanja. Radovi su trajali pola godine, ali sada kada vidimo rezultate rada možemo reći da se isplatilo čekati i da će deca koja dolaze u ovu bolnicu imati bolje i lepše uslove za boravak, a medicinsko osoblje za rad - istakla je Danijela Vasilijević, obraćajući se prisutnim medijima.

Direktor UКC Niš prof dr Zoran Perišić i direktorka dečje bolnice prof dr Jelena Vojinović su se zahvalili Fondaciji na velikodušnoj donaciji, i istakli značaj ovakvih akcija, ne samo za zdravstvene ustanove, nego i za kompletno društvo u celini, imajući u vidu da svake godine kroz ovu bolnicu prođe veliki broj najmlađih pacijenata.

Ostavite komentar