Vesti > Društvo

Kolektivno venčanje za 12 parova u Beogradu: Ulazak u bračne vode bio im je NEZABORAVAN! (VIDEO+FOTO)

Melčev naglašava da je kolektivno venčanje besplatno, te predstavlja jedan vid pomoći mladim parovima koji stupaju u brak

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

26/05/2024 > 18:42

podeli vest:

Kolektivno venčanje za 12 parova u Beogradu: Ulazak u bračne vode bio im je NEZABORAVAN! (VIDEO+FOTO)
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


U okviru manifestacije Beogradski dani porodice danas je organizovano tradicionalno kolektivno venčanje za 12 parova, kojem su prisustvovali i bračni parovi koji su se na ovaj način rekli "da" u prethodnih 25 godina. 

Parovi su došli iz Leskovca, Niša, Šapca, Obrenovca, a najveći broj njih je iz Beograda, rekao je za Tanjug organizator ovog događaja Tivi Melčev.

- Ukupno se prijavilo oko 29 parova, neki su se uplašili kamera i pobegli, nažalost - rekao je Melčev.

 

Uslovi za učešće u kolektivnom venčanju, kako je rekao, ne postoje.

- Samo da imaju zakonsku osnovu i zakonsko pravo, a to se potvrđuje u opštini. Svi koji imaju zakonsko pravo, u bilo kojem kraju Srbije, imaju pravo na ovo venčanje - istakao je.

Melčev naglašava da je kolektivno venčanje besplatno, te predstavlja jedan vid pomoći mladim parovima koji stupaju u brak.

- Na prvom koraku je najbitnije da ti mladenci imaju neku pomoć i meni je to, za ovih 25 godina, pokazalo iskustvo - kazao je Melčev.

 

Na pitanje koliko je teško i izazovno organizovati jedan ovakav događaj, Melčev kaže da on teži perfekciji i ne dozvoljava da mladenci u bilo kojem trenutka budu nervozni.

- Oni imaju plan, od početka do kraja im je svaki minut zacrtan - istakao je.

Melčev je podsetio da je najveći broj mladenaca, koji su u brak stupili putem kolektivnog venčanja, bio 2014. godine kada se u Skupštini grada Beograda venčalo 220 parova.

- To znači 480 ljudi i 480 kumova - ispričao je Melčev.

Mladenci Petar Aleksić i Julija Rakić došli su iz Kruševca kako bi krunisali svoju ljubav, a ideju za kolektivno venčanje dobili su od mladoženjine sestre.

- Još sam pod utiskom, sve je lepo organizovano i svaki detalj je ispoštovan, tako da smo vrlo zadovoljni - rekao je Aleksić.

Jedan par nam je otkrio da su venčanje planirali 1978. godine, ali su ih životne okolnosti razdvojile.

- Sreli smo se posle 45 godina ponovo. Za kolektivno venčanje smo se odlučili u trenutku - rekla je mlada. 

Sandra i Predrag Todorović iz Beograda kažu da su se za kolektivno venčanje odlučili povodom jubileja od 25 godina koji ova manifestacija slavi ove godine.

- Ljubav je naravno presudila - rekla je mlada.

Mladencima je pevao Željko Samardžić, nakon čega su se parovi uputili ka Skadarliji.

 

Ostavite komentar