Priče > Društvo

Ubice na srpskim drumovima! POLICIJA OTKRILA skoro dve trećine VOZAČA kamiona u prekršaju, a autobusa svaki drugi

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja od 13. do 19. maja, pripadnici MUP-a kontrolisali više od 10.000 vozača autobusa i kamiona

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

24/05/2024 > 12:45

podeli vest:

Ubice na srpskim drumovima! POLICIJA OTKRILA skoro dve trećine VOZAČA kamiona u prekršaju, a autobusa svaki drugi
Foto: Tanjug/OMK MUP RS


Pre nekoliko dana završena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila a ono što zabrinjava policiju je da je skoro dve trećine kontrolisanih vozača kamiona zatečeno u prekršaju, izjavio je Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Stević je za Tanjug rekao da su tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja od 13. do 19. maja, pripadnici MUP-a kontrolisali više od 10.000 vozača autobusa i kamiona i otkrili oko 6.400 prekršaja.

- Ono što nas je zabrinulo kada su u pitanju vozači kamiona jeste da je čak dve trećine njih zatečeno u prekršaju. Svaki treći vozač kamiona nije bio u prekršaju - rekao je Stević.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju vozači autobusa, svaki drugi vozač autobusa je bio u prekršaju.

- Najviše je bilo prekršaja zloupotrebe tahografskog uređaja, kao i kršenja propisa o vremenu odmora, odnosno o vremenu upravljanja - rekao je Stević.

On je istakao da takođe "posebno zabrinjava da je čak 10 vozača kamiona bilo pod uticajem psihoaktivnih supstanci i čak 15 njih isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola".

- Tokom ove akcije otkriveno je ukupno 6.400 prekršaja i to je otprilike brojka koja je i prošle godine u ovom periodu otkrivena u istoj akciji - rekao je Stević.

 

 

Ostavite komentar