Priče > Društvo

Članovi VLADE čestitali Uskrs vernicima koji praznik slave po GREGORIJANSKOM kalendaru, evo šta su poručili

Neka nam Uskrs osnaži hrišćanske vrline i podstakne na veće razumevanje, toleranciju i solidarnost u ova teška vremena

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

30/03/2024 > 14:50

podeli vest:

Članovi VLADE čestitali Uskrs vernicima koji praznik slave po GREGORIJANSKOM kalendaru, evo šta su poručili
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas predstojeći Uskrs nadbiskupu beogradskom Ladislavu Nemetu i vernicima koji slave veliki praznik po Gregorijanskom kalendaru.

"Sve što Uskrs simbolizuje i čemu nas uči potrebno je danas celom čovečanstvu da zaustavi mržnju, ratove i podele. Uskrs je dan kada slavimo najviše vrednosti humanosti, ljubav, mir i toleranciju i iznad svega – pobedu života nad smrti", rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Zato je veličina ovog praznika razlog da sledimo njegove poruke kao putokaz koji će našu ljudsku zajednicu učiniti mestom mira ljubavi i poštovanja, istakao je on. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

"Svima koji proslavljaju Uskrs po Gregorijanskom kalendaru upućujem najlepše praznične želje, mir i napredak", navodi se u čestitki Ivice Dačića.

I potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je danas povodom uskršnjih praznika čestitku beogradskom nadbiskupu monsinjoru dr Nemetu i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru. 

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije

 

Vučević je u ime pripadnika Ministarstva odbrane i u svoje lično ime Nemetu, svim crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti koji proslavljaju najveći hrišćanski praznik Uskrs po gregorijanskom kalendaru, poželeo da predstojeći praznik donese mir, sreću, dobro zdravlje i da u naša srca unese novo svetlo koje će preovladati sve sukobe i podele u svetu.

Vučević je čestitao Uskrs i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i njihovim porodicama koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.


Ministri u Vladi Srbije su takođe čestitali Uskrs beogradskom nadbiskupu Nemetu, sveštenstvu i svim vernicima koji ovaj praznik proslavljaju sutra.

"Želim da veliki hrišćanski praznik provedete u radosti i blagostanju. Neka Uskrs unese mir i ljubav u vaše domove i neka vam  donese dobro zdravlje i sreću. Vera nas oplemenjuje i daje nam snagu da, u ovim teškim vremenima, ne skrenemo sa pravog puta već da istrajemo na putu zajedništva i međusobnog poštovanja, gradeći bolju budućnost za sve građane", poručio je u čestitki ministar finansija Siniša Mali.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković je vernicima koji Uskrs obeležavaju po gregorijanskom kalendaru poželeo dobro zdravlje i obilje radosti, kao i da ovaj praznik provedu u miru i ljubavi sa svojim najbližima. 

"Neka nam Uskrs osnaži hrišćanske vrline i podstakne na veće razumevanje, toleranciju i solidarnost u ovim vremenima izazova i iskušenja", naveo je Selaković u čestitki.

Foto: K1/Printscreen

 

Ministarka pravde Maja Popović poručila je u čestitki da se radost Uskrsa useli u srca svih koji slave pobedu života i da u njima osnaži najveće hrišćanske vrline mira, ljubavi i tolerancije.

"Neka pobeda života bude trajno nadahnuće za svako dobro delo i najveće vrline mira, radosti i jedinstva", navodi se u čestitki ministarke Popović.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov naveo je u čestitki da na umu treba imati težnje marginalizovanih društvenih grupa za većom uključenošću u društvene procese, kao i da moramo prepoznati i potrebu otklanjanja različitih oblika nepravdi, diskriminacije, nejednakosti, siromaštva i narušavanja temeljnih ljudskih prava.

"Ohrabreni uskršnjom porukom – pobede svetla nad tamom, nade nad beznađem, mira i pravde nad bezakonjem – Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog će i dalje svesrdno davati svoj doprinos kako bi se produbila kultura dijaloga i socijalne integracije", poručio je Žigmanov.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić navela je da svi vernici sa velikim ushićenjem čekaju najveći hrišćanski praznik koji je suština hrišćanske vere i koji uvek podseća da su ljubav, sloga, zajedništvo i razumevanje najveće vrednosti koje svi treba da negujemo.

Kisić je vernicima poželela da predstojeći Uskrs svima donese dobro zdravlje, sreću i blagostanje i da Uskrs provedu sa svojim porodicama, koje su najveće bogatstvo i oaza ljubavi i topline.



 

Ostavite komentar