Priče > Društvo

Da se NIKAD NE ZABORAVI: Radna grupa za MEMORIJALNI CENTAR "RIBNIKAR" počinje sa radom

Slavica Đukić Dejanović je rekla da če se razgovarati o početnim idejama i sadržini samog Memorijalnog centra

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

20/03/2024 > 11:13

podeli vest:

Da se NIKAD NE ZABORAVI: Radna grupa za MEMORIJALNI CENTAR "RIBNIKAR" počinje sa radom
Foto: ATA Images


Prva sednica Radne grupe za Memorijalni centar u OŠ "Vladislav Ribnikar" biće održan danas, najavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dodajući da će se na njoj razgovarati o početnim idejama o tome kakva forma i sadržina samog Memorijalnog centra treba da bude. 

Kada je reč članovima koji će sačivanjati ovu Radnu grupu, ministarka je rekla da će to biti predstavnici različitih sfera i oblasti koji treba da daju doprinos da želja roditelja dece, koje nažalost nema, bude ispunjena.

- U smislu negovanja sećanja na sam događaj, na gubitak dece, na podršku roditeljima i srodnicima koji su izgubili svoje najbliže - rekla je ministarka. 

Osim predstavnika Ministarstva prosvete, koji će predsedavati grupom, objasnila je ministarka, u rad grupe uključeni su i predstavnici Ministarstva kulture, Ministarstva za javna ulaganja, opštine Vračar, Grada Begrada, osnovne škole "Ribnikar" kao i predstavnici roditelja, pedagozi i psiholozi.   

- Angažovaće se svi oni stručnjaci koji će sa etičkog, formalno - pravnog aspkt i svih dugih kojisu potrebni davati svoj doprinos a radna grupa će nekako usmeravati i homogenizovati ove aktivnosti - rekla je Đukić Dejanović. 

 

Ostavite komentar