Priče > Društvo

Ova fotografija KIDA DUŠU! NASTAVNICA koju je RANIO KOSTA K. pojavila se na ovom skupu, PLAKALA JE I GRLILA DECU (FOTO)

Nastavnica je tokom cele večeri pokušavala da ostane jaka, međutim, nije joj pošlo za rukom

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

18/03/2024 > 10:21

podeli vest:

Ova fotografija KIDA DUŠU! NASTAVNICA koju je RANIO KOSTA K. pojavila se na ovom skupu, PLAKALA JE I GRLILA DECU (FOTO)
Foto: Tanjug printscreen


Nastavnica istorije, koja je držala čas 3. maja kada je Kosta K. krenuo da puca na učenike, pojavila se sinoć u Sava Centru na događaju povodom sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na sve žrtve.

Nastavnica je tokom cele večeri pokušavala da ostane jaka, međutim, nije joj pošlo za rukom, pa je u nekoliko navrata zaplakala, a sve vreme grlila decu. Tokom tog prizora emocije niko nije mogao da kontroliše, ni ona, a ni njeni učenici.

Podsetimo, 3. maja, nastavnicu su pogodila tri od 57 metaka koje je ispalio maloletnik. Na Klinici za rehablitaciju u Sokobanjskoj, nastavnica je ležala nekoliko meseci, zaključili su da nervi leve noge, ipak, možda, mogu da se regenerišu.

Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o posebnom javnom priznanju kojom se nastavnici istorije Osnove škole "Vladislav Ribnikar" iz Beograda, kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine, dodeljuje ovo posebno javno priznanje.

Inicijativu da se nastavnici dodeli ovakvo priznanje pokrenule su nastavnice Nataša Vasić i Marija Crnojević sa kolegama, i bivši učenici OŠ "Vladislav Ribnikar", za šta je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana.

Ostavite komentar