Priče > Društvo

GUŽVA ISPRED "RIBNIKARA"! Roditelji i učenici drže JAVNI ČAS zbog unetog NOŽA U ŠKOLU (FOTO)

Đaci i roditelji protestuju ispred škole jer je kod jednog učenika prošle nedelje otkriven nož u rancu

Izvor: K1info/rts.rs

Autor: Kristina Jokić

28/02/2024 > 10:35

podeli vest:

GUŽVA ISPRED "RIBNIKARA"! Roditelji i učenici drže JAVNI ČAS zbog unetog NOŽA U ŠKOLU (FOTO)
Foto: ATA Images


Nakon što je pronađen nož kod učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", roditelji i učenici okupili su se ispred ulaza škole u Ulici kralja Milutina kako bi održali svojevrsni javni čas.

Veran Matić rekao je za RTS da se ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" održava javni čas, kao i da su đaci izašli da bi iskazali protest jer je prošle nedelje otkriven nož kod učenika, ali i kako bi obeležili međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

- To se desilo drugi put za mesec dana da je kod istog učenika pronađen nož, drugi put je reagovano. Roditelji nisu zadovoljni jer nisu dobili pisano obećanje da će učenik kod koga je pronađen nož, pratiti nastavu onlajn - rekao je Matić, koji je prisutan na skupu.

"Potrebna urgentna reakcija"

Matić je podsetio da je pre nekoliko meseci dečak, mlađi od 14 godina, izboo nožem i ubio svog drugara sa 37 uboda. Prema njegovim rečima, nož se sve češće koristi, ubijen je mladić nožem prošle nedelje, a to su sve upozorenja na koja hitno mora da se reaguje.

- To su upozorenja koja u svakoj školi moraju urgentno biti rešavana kako ne bi dolazili u situaciju da se produžava trauma kod đaka - ističe Matić, ocenjujući da je reč o najpozitivnijem susretu ispred "Ribnikara" od 3. maja do danas.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se još sprovodi istraga o tome kako se u rancu jednog od učenika našao nož i da će javnost biti upoznata sa informacijama kada se bude utvrdila istina.

Šta se sve dešavalo u OŠ "Vladislav Ribnikar" kada je dačku pronađen nož u rancu, čitajte u posebnoj vesti.

Ostavite komentar