Priče > Društvo

Do kraja oktobra biće gotova obilaznica oko Gornjeg Milanovca: Teretnjaci više neće ići kroz CENTAR

Obilaznica oko Gornjeg Milanovca je deo pristupne saobraćajnice auto - putu Miloš Velki preko petlje Takovo

Izvor: K1info/Tanjug

18/02/2024 > 08:39

podeli vest:

Do kraja oktobra biće gotova obilaznica oko Gornjeg Milanovca: Teretnjaci više neće ići kroz CENTAR
Foto: Pexels.com


Gornji Milanovac bi do kraja oktobra trebalo da dobije obilaznicu, kojom se teretni saobraćaj izmešta iz centra grada i najbržom vezom spaja sa novim auto-putem Miloš Veliki.

Radovi na izgradnji te nove saobraćajne veze između Ibarske magistrale i auto-puta, preko petlje Takovo su u toku i izvode se predviđenom dinamikom.

Puštanjem u saobraćaj te obilaznice za oko 25.000 stanovnika Gornjeg Milanovca život će biti značajno kvalitetniji, jer će se bez većeg zadržavanja prolaziti gradskim jezgrom, a skratiće se i vreme putovanja svim putničkim vozilima od Gornjeg Milanovca do Takova.

Izmeštanjem svog kamionskog i teretnog saobraćaja iz centra Gornjeg Milanovca, kako kaže predsednik te opštine Dejan Kovačević, osim bržeg dolaska na sam auto-put, uticaće se i na ekologiju, ali i na bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kao i privredni razvoj Gornjeg Milanovca.

Prema njegovim rečima, obilaznica oko Gornjeg Milanovca je deo pristupne saobraćajnice auto - putu Miloš Velki preko petlje Takovo i njenom izgradnjom se tranzitni saobraćaj u potpunosti razdvaja od lokalnog koji prolazi kroz grad.

- Obilaznica oko  Gornjeg Milanovca je njen zvaničan naziv, ali mi više volimo da kažemo pristupnica auto - putu Miloš Veliki - rekao je Kovačević  za Tanjug i dodao da se trenutno za pristup samoj petlji Takovo, od izgradnje novog auto-puta, koristi stara trasa i stotine kamiona dnevno prolazi kroz centar Gornjeg Milanovca što često dovodi do zakrčenja saobraćaja.

Kovačević naglašava da će se završetkom obilaznice, obezbediti nesmetani prolaz svim kamionima, što je, kako kaže, veoma značajno za industriju i doprineće privrednom razvoju Gornjeg Milanovca.

- Bez dobrih saobraćajnica nema razvoja ni jednog kraja, pa tako ni Gornjeg Milanovca.  Auto - put Miloš Velike je već potpuno promenio perspektivu, ne samo Gornjeg Milanovca, već i čitavog Moravičkog okruga - rekao je on.

 

 

 

 

Ostavite komentar