Priče > Društvo

Važno upozorenje za RODITELJE! Izbegavajte ove HASHTAGOVE, pomoću njih PEDOFILI dolaze do FOTOGRAFIJA VAŠE DECE

Oznaka ili hashtag se definiše kao reč ili fraza koja se koristi da identifikuje ključnu reč ili temu od interesa i olakša pretragu

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

12/02/2024 > 10:40

podeli vest:

Važno upozorenje za RODITELJE! Izbegavajte ove HASHTAGOVE, pomoću njih PEDOFILI dolaze do FOTOGRAFIJA VAŠE DECE
Foto: Pexels.com

Većina roditelja objavi 1.500 fotografija svog deteta pre nego što ono napuni pet godina, objavila je Organizacija za spasavanje dece (CRC)!

- Ovakvi postovi mogu preeksponirati decu. Često prikazuju privatne trenutke koje možda ne biste želeli da delite sa velikom publikom. Objavljivanjem fotografija i video snimaka dece, uz istovremeno korišćenje heštegova, decu činimo metom pedofila i seksualnih prestupnika - kažu u ovoj organizaciji.

Oznaka ili hashtag se definiše kao reč ili fraza koja se koristi da identifikuje ključnu reč ili temu od interesa i olakša pretragu.

- Kada korisnik doda hashtag u svoju objavu, društvena mreža ga može indeksirati i otkriti drugi korisnici - navodi CRC.

CRC je istražio i sastavio listu od više od 100 hashtagova koji služe kao crvene zastavice na društvenim medijima i navode predatore na slike dece.

Apeluju na roditelje da ih izbegavaju. Iako su na engleskom, neki roditelji sa Balkana takođe koriste takve oznake kako bi njihovi postovi imali veći doseg publike. Ovo su opasni hashtagovi: 

#kidsbathroom

#kidsbedroom

#childbath

#bathchild

#bathtimefun

#splishsplash

#sinkbath

#cleanbabies

#bathtime

#kidsbathtime

#kidsbathtub

#bathtubkids

#cleankids

#kidsbathing

#childbathing

#bathtimebaby

#bathtimefuntime

Ostavite komentar