Priče > Društvo

Ove 2 GRUPE PENZIONERA danas DOBIJAJU svoj NOVAC! Pogledajte detaljan KALENDAR ISPLATE

Poslednji na spisku su penzioneri iz bivših republika SFRJ koji će dobiti svoju penziju 11. februara

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

06/02/2024 > 11:40

podeli vest:

Ove 2 GRUPE PENZIONERA danas DOBIJAJU svoj NOVAC! Pogledajte detaljan KALENDAR ISPLATE
Foto: PIO screenshot/shutterstock


Isplata uvećanih penzija za januar mesec počela je 2. februara, a sada iz Republičkog fonda PIO najavljen je početak isplate penzija.

Danas penzije dobijaju penzioneri iz kategorije vojni i poljoprivredni, a objavljen je i detaljan kalendar isplate.

Prvi na spisku za isplatu uvećanih penzija su penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti kojima su na račun legle 2. dana u mesecu, dok penzioneri iz kategorije vojni i poljoprivredni penzije dobijaju, po pravilu 6. dana u mesecu tj. danas.

Foto: PIO screenshot

 

Sledeći na spisku, koji su ujedno i najveća grupa penzionera, su iz kategorije zaposleni kojima se penzija isplaćuje u dva dana. Prvo 10. februara uvećana penzija biće isplaćena preko tekućih računa, a dan kasnije biće dostavljene na kućne adrese i moći će se podići na šalterima Pošte.

Poslednji na spisku su penzioneri iz bivših republika SFRJ koji će dobiti svoju penziju 11. februara.

Prema računici "Blic Biznisa", ukoliko ste 40 godina radnog staža imali platu oko 50.000 dinara ( otprilike isto koliki je i ovogodišnji minimalac od 47.000 dinara), nakon januarskog povećanja penzija, koje će leći narednog meseca, čeka vas penzija od 35.722 dinara mesečno!

Za one koji su tokom svog radnog veka u proseku zarađivali 70.000 dinara nakon povećanja sleduje im penzija od 50.006 dinara, dok za zaradu od 90.000 dinara može da se očekuje penzija od oko 64.190 dinara.

Ostavite komentar