Priče > Društvo

ANTIVAKSERI pogledajte ovo: KNJIGA stara 130 godina je DOKAZ da se krećemo unazad

Danas opet imamo smrtne slučajeve kao u 19. veku

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

01/02/2024 > 13:50

podeli vest:

ANTIVAKSERI pogledajte ovo: KNJIGA stara 130 godina je DOKAZ da se krećemo unazad
Foto: Pexels.com


Na veliku žalost deca u 21. veku deca umiru od morbila i velikog kašlja. Pošto zdravorazumski promislite o odgovoru na ovo pitanje, setite se i da smo juče čuli stravičnu vest - četiri bebe umrle su u Srbiji od velikog kašlja, a jednoj se lekari bore za život.

Masovna imunizacija dovela je do toga da ljudi ne umiru od bolesti koje su vekovima unazad kosile njihove pretke.

Međutim, uticaj antivakserskog lobija doveo je do slabije imunizacije, pa danas opet imamo smrtne slučajeve kao u 19. veku. To pokazuje i stranica iz matične knjige umrlih sa kraja XIX veka iz sela Bela Crkva pored Krupnja, gde se kao uzrok smrti navode morbile i veliki kašalj.

- Kolona 12 je uzrok smrti, kolona 10 je uzrast. Mi umesto da idemo unapred u vremenu, krećemo se unazad - stoji u opisu slike.

Vođeni kampanjama sa društvenih mreža, pojedini tvrde da su vakcine opasne, da nam zapravo štete, nesvesni koliko života je zbog njih spaseno i koje bolesti su gotovo iskorenjene baš zbog redovne imunizacije.

Pogledajte ovo knjigu, pa razmislite svojom glavom. Iako vas poznati antivakseri ubeđuju da su oni ti koji misle svojom glavom i predstavljaju se kao veliki borci protiv zlog sistema, bar ih na trenutak ostavite po strani i probajte sami da iz, relevantnih izvora (koji nisu društvene mreže) istražite obe strane priče, pa tek onda zaključite šta je održalo svet danas i šta će ga održati u budućnosti.

Ostavite komentar