Priče > Društvo

Večeras čekamo SRPSKU NOVU GODINU! Na TRGOVIMA u Srbiji za svakog po nešto, a u ovim opštinama se očekuje PRAVI SPEKTAKL

Po starom srpskom običaju, restorani organizuju doček, većina ih je u užem gradskom jezgru već puna

Izvor: K1info/kurir.rs

13/01/2024 > 11:00

podeli vest:

Večeras čekamo SRPSKU NOVU GODINU! Na TRGOVIMA u Srbiji za svakog po nešto, a u ovim opštinama se očekuje PRAVI SPEKTAKL
Foto: Tanjug/AP


Večeras se čeka Srpska nova godina. Za nastupe pevača na trgovima neke lokalne samouprave baš nisu štedele - ima tu i honorara od više desetina hiljada evra.

U Beogradu kao i pre dve nedelje koncert na Trgu Republike - u subotu Saša Matić i Tea Tairović.

- Očekujemo da nam se pridruži što veći broj Beograđana iako je hladno, ali ja pamtim da je jedne godine za vreme manifestacije u Ulici otovrenog srca bilo minus 12, pa je opet ulica bila puna. Po starom srpskom običaju, restorani organizuju doček, većina ih je u užem gradskom jezgru već puna - rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Poslednji dan stare godine u Kraljevu je posvećen najmlađima na Novogodišnjoj čaroliji na glavnom gradskom trgu. One starije uveče će zabavljati Nada Topčagić, Akapulko bend i trubači.

- Za sve posetioce grupa kraljevačkih privrednika obezbedila je vola na ražnju, kuvano vino i grejanu rakiju, biće veselo, biće lepo - rekao je Igor Tešić iz Turističke organizacije Kraljeva.

U Vrnjačkoj Banji nastupaju OK bend i Leksington bend.

Foto: pritscreen/youtube

 

- Svi gosti koji budu došli moći će da ponešto pojedu, popiju, kupe neki suvenir i da zajedno dočekamo Srpsku novu godinu - rekla je Mina Stanojević iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Nišlije će se okupiti u parku Svetog Save gde nastupa Amadeus bend.

 - Bitno nam je da baštinimo tradiciju i da i ove kao i prethodnih godina pozovem naše sugrađane da dođu u što većem broju, da ne donose pirotehniku - rekao je Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana iz Niša.

Kragujevac i Zaječar su ponosni na svoju rokenrol tradiciju.

- Kragujevac kao jedan od poslednjih bastiona rokenrola organizuje dobre rok koncerte. U 21 čas grupa Mamurni ljudi, u 23 časa grupa Van Gog, nakon toga vatromet - rekao je Nebojša Jakovljević, direktor Doma omladine u Kragujevcu.

Zaječarce će u novogodišnjoj noći osvojiti Osvajači.

Foto: STV

 

- Zaista se radujemo jer grad Zaječar ima dugu tradiciju rokenrola i naša Gitarijada je manifestacija koja donosi u ovaj grad jednu posebnu energiju i ja sam sigurna da će tako biti i ove Srpske nove godine - rekla je Dragana Gogić Rajković, direktorka Turističke organizacije Zaječar.

Čačanski hoteli su puni jer na glavnom gradskom trgu nastupa Goran Bregović.

- Ima organizovanih grupa iz inostranstva, pre svega, bugarskih turista koji dolaze za naše praznike specijalno u Čačak i specijalno i zbog koncerta. Najavljene su takođe i velike grupe iz ostalih gradova u regionu, najviše iz BiH i Crne Gore - rekao je Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačka.

I dok će Čačak za Bregovićev nastup platiti 44 hiljade evra, ni Surdulica ne zaostaje mnogo, i za nastup Ace Pejovića plaća 33 hiljade.

- Doček je predviđen kao i svi ostali događaji u budžetu opštine Surdulica. Ovoga puta s obzirom da Romi slave svoj dan i svoju slavu - Vasuljicu, svako romsko domaćinstvo, kojih je oko hiljadu na teritoriji opštine, dobilo je po 3.000 dinara kao pomoć opštine da bi sebi obezbedili pristojan doček i proslavu slave - rekla je Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije Surdulica.

 

Ostavite komentar