Priče > Društvo

SPC će dodeliti 10 STIPENDIJA: Mogu da konkurišu studenti 5 fakulteta, evo do kada se primaju PRIJAVE

Rezultati konkursa biće objavljeni do Božića, a svečana dodela stipendija održana o prazniku Svetog Vasilija Velikog

Izvor: K1info/Tanjug

06/12/2023 > 18:48

podeli vest:

SPC će dodeliti 10 STIPENDIJA: Mogu da konkurišu studenti 5 fakulteta, evo do kada se primaju PRIJAVE
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka raspisala je konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih studija pet fakulteta.

Pravo učešća na konkursu, koji je raspisan sa blagoslovom patriharha Porfirija, imaju svi studenti upisani na završnu godinu studija Medicinskog fakulteta, Pravnog, Filozofskog, Elektrotehničkog i Bogoslovskog fakulteta.

Kako je saopšteno iz Informativne službe SPC, studenti da bi se prijavili na konkurs do 25. decembra trebalo bi da u Patrijaršijski dvor dostave potvrde o prosečnoj oceni i dužini studiranja, kao i potvrdu o imovnom stanju po članu domaćinstva, uz broj telefona i e mail adresu.

Izbor dva kandidata sa svakog fakulteta koji će, na osnovu priložene dokumentacije, dobiti stipendiju vršiće komisija pod predsedništvom vikarnog episkopa novobrdskog Ilariona i članova arhimandrita Danila, upravitelja Zadužbine Sime Igumanova i Sandre Dabić sekretara Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Kako se navodi u saopštenju, rezultati konkursa biće objavljeni do Božića, a svečana dodela stipendija održana o prazniku Svetog Vasilija Velikog.


 

Ostavite komentar