Vesti > Društvo

Lepe vesti: Konkurs za STUDENTE Građevinskog fakulteta za STRUČNU praksu u Kini - to neće biti trošak za roditelje

Vesić je naglasio da je studenti treba da ponesu pasoš, znanje i osmeh, a da će sve ostalo biti plaćeno

Izvor: K1info/Tanjug

02/12/2023 > 21:44

podeli vest:

Lepe vesti: Konkurs za STUDENTE Građevinskog fakulteta za STRUČNU praksu u Kini - to neće biti trošak za roditelje
Foto: Pexels.com


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je zajedno sa Studentskom konferencijom univerziteta u Srbiji raspisalo konkurs za deset studenata završne godine i master studija Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa ciljem edukacije u periodu od 9. do 14. decembra 2023. godine u Narodnoj Republici Kini u provinciji Šangdong.

Prijave se mogu slati na adresu office@skonus.rs.

- Studenti koji budu boravili na stručnoj praksi u Kini imaće priliku da se upoznaju sa realizacijom velikih infrastrukturnih projekata i da steknu prosperitet praktičnog znanja u oblasti gradjevinarstva i infrastrukture - izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i pozvao sve studente koji ispunjavaju uslove da se jave na konkurs.

Vesić je naglasio da je studenti treba da ponesu pasoš, znanje i osmeh, a da će sve ostalo biti plaćeno.

- Verujem da će deset studenata koji se budu vratili sa prakse u Kini preko kompanije ‘Šandong’, gde će videti njihove infrastrukturne projekte koje rade u toj državi, doći sa više znanja koje će moći da upotrebe dalje u svojoj profesionalnoj karijeri - rekao je on.

Vesić je istakao da se slični projekti pripremaju i sa drugim kompanijama koje posluju u Srbiji, pre svega sa kineskim, ali i sa zapadnim kompanijama.

Dodao je da kao ministar insistira na tome da svi koji rade u Srbiji obezbede stručnu praksu ne samo za naše studente, već i za asistente i profesore.

 

Ostavite komentar