Priče > Društvo

Nesvakidašnja REVIJA u Čačku: Modnom pistom prošetale OSOBE SA INVALIDITETOM

U ulozi manekena i to sa velikim uspehom oprobale su se osobe sa invalidetetom iz Centra "Zračak"

Izvor: K1info/RINA

02/12/2023 > 11:59

podeli vest:

Nesvakidašnja REVIJA u Čačku: Modnom pistom prošetale OSOBE SA INVALIDITETOM
Foto: RINA

Nesvakidašnja modna revija održana je u Kulturnom centru u Čačku, a bila je posebna jer su se u ulozi manekena i to sa velikim uspehom oprobale osobe sa invalidetetom iz Centra "Zračak". Koliko su uživali dok su se šetali modnom pistom, najbolje su pokazali iskreni osmesi na njihovim licima.

- Centar „Zračak” je mnogo puta do sada primao vredne donacije od privrednika, kao i od pojedinaca. Ovog puta mi kao „Zračak”, želeli smo mi da nekome da pomognemo. Tim povodom, rodila se ideja o humanitarnoj modnoj reviji. Naravno, tu svoju ideju nismo mogli sami da realizujemo, već smo je predstavili kompaniji PS Fashion koja je to sa oduševljenjem prihvatila, na čemu im se srdačno zahvaljujmo - rekla je Ana Jakovljević, direktorka ustanove „Zračak” u Čačku.

Ona je istakla važnost ove revije, koja je na prvom mestu humanitarnog karaktera, kao i o podizanje svesti o tome da i osobe sa invaliditetom mogu uživati prava.

- Modna kompanija obezbedila je odeću i aksesoare koje su nosili naši korisnici i bili u ulozi manekena, pa će nakon revije biti prodavani po simboličnim cenama. Sva sedstva koja budu prikupljena biće usmerena na lečenje devojčice Nađe koja boluje od teške bolesti - zaključila je Jakovljević.

Ova humanitarna modna revija održana je u u susret Međunarodnom danu OSI koji se obeležava u nedelju, 3. decembra.

 

 

Ostavite komentar