Priče > Društvo

Roditelji, oprez! MEĐU OSNOVCIMA KRUŽI JAKO OPASAN IZAZOV, sve je otkrio jedan TATA

Njegovog sina su ismevali jer nije učestvovao u izazovu, kako navodi, srećan je što nije došlo do gore situacije

Izvor: K1info/telegraf.rs

30/11/2023 > 20:16

podeli vest:

Roditelji, oprez! MEĐU OSNOVCIMA KRUŽI JAKO OPASAN IZAZOV, sve je otkrio jedan TATA
Foto: Pexels.com


Jedan otac iz Novog Sada ispričao je za medije jezivu priču iz jedne osnovne škole, gde se učenici 4. razreda dogovaraju da isprobaju najjača energetska pića.

On je na to upozorio druge roditelje i naveo da je izazov izutetno opasan jer bi nekom moglo da stane srce.

- Pričajte sa svojom decom šta je ispravno, a šta ne. Pričajte mnogo i često i tako u krug. Evo na Limanima po školama poslednjih mesec dana glavna fora da se u školu donese ultra jako energetsko piće i da svi to piju. Prepući će nekome srce bre. Došao mi sin, četvrti razred uplakan i kaže:"Smejali su mi se jer jedino ja nisam hteo da probam" - navodi ovaj tata.

Ipak, iako su njegovog sina ismevali jer nije učestvovao u izazovu, kako navodi, srećan je što nije došlo do gore situacije.

- Ako, neka se smeju. Bolje da se smeju, nego ja posle da plačem, ako me razumete. Možemo mi da im branimo sve i svašta, ali doći će trenutak kada mi nismo tu, a iskušenje je tu. Da li će u tom trenutku doneti ispravnu odluku, zavisi od toga šta smo im sve objasnili i šta smo ih sve naučili. I zapamtite - to što je nama nešto logično i što se nama nešto podrazumeva, ne znači da je tako i našoj deci. Zato pričajte. Ako niste do sada - počnite. Ako jeste - pojačajte. Bolje da preterate nego da pretpostavite da je dovoljno, pa da na ružan način saznate da ipak nije bilo dovoljno - poručio je ovaj roditelj.

Ostavite komentar