Priče > Društvo

Hil pohvalio SISTEM "PRONAĐI ME": Mi ćemo uneti PROMENE NA OSNOVU VAŠIH USPEHA, bezbednost dece GLOBALNA ODGOVONOST

Američki ambasador iskazao zahvalnost Igoru Juriću na inicijativi za pokretanje ovog projekta

Izvor: K1info/Tanjug

25/10/2023 > 09:54

podeli vest:

Hil pohvalio SISTEM "PRONAĐI ME": Mi ćemo uneti PROMENE NA OSNOVU VAŠIH USPEHA, bezbednost dece GLOBALNA ODGOVONOST
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil rekao je danas za platformu "Pronađi me" da je to tip programa koji samo funkcioniše kada su svi ujedinjeni i rade zajedno.

- Potrebni su vam svi da budu uključeni u ovaj program. Ponosan sam da predstavljam američku ambasadu, jer smo mogli da odigramo tu jednu malu ulogu i da pomognemo da se ovo pokrene - naveo je Hil.

On je to izjavio pre prezentacije i puštanja u rad sistema  "Pronađi me" za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica. 

Hil je ukazao zahvalnost Igoru Juriću na inicijativi za pokretanje ovog projekta.

- Životi svakoga od nas dođu u onaj trenutak kada možemo da kažemo "nešto sam učinio". I ti si Igore nešto učinio i zbog toga ti se zahvaljujem - rekao je Hil.

 

On je ocenio da je važno da se razume da u životu jedne nacije kao i u životu jednog pojedinca ne postoji ništa važnije od brige o deci, oblasti u kojoj smo ostvarili saradnju.

- I upravo je zbog toga "Amber alert" program veoma važan i zaista je laskavo što ste koristili neke od elemenata "Amber alerta" kada se dizajnirali svoj program - rekao je Hil.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

On je istakao važnost učenja jednih od drugih.

- Mi ćemo uneti promene na osnovu vaših uspeha, jer je bezbednost dece globalna odgovonost - rekao je Hil i dodao da ne postoji nijedna oblast koja bi mogla da bude važnija od saradnje u ovoj oblasti.

Prezentaciji i puštanju u rad sistema prisustvovao je i Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Dozvolu za puštanje u rad ovog sistema izdaće predsednik Vučić, nakon potpisivanja sporazuma između resorsnih ministarstava, a javnosti će na licu mesta biti prezentovano kako će izgledati i funkcionisati alarmni sistem kada neko dete u Srbiji nestane.

Ostavite komentar