Priče > Društvo

Marinkovići 65. GODIŠNJICU proslavili MEĐU TEZGAMA: Najpoznatiji prodavci sa pijace otkrili TAJNU USPEŠNOG BRAKA

Juca i Ika, kako ih mušterije od milošte zovu, kažu da su najvažniji podrška, razumevanje, rad i vedrina

Izvor: K1info/novosti.rs

21/10/2023 > 15:59

podeli vest:

Marinkovići 65. GODIŠNJICU proslavili MEĐU TEZGAMA: Najpoznatiji prodavci sa pijace otkrili TAJNU USPEŠNOG BRAKA
Foto: JKP Beogradske pijace


Bračni par Julijana i Ilija Marinković iz Velikog Sela proslavili su 65 godina braka na tezgi pijace "Palilula", gde od 1970. godine prodaju povrće iz svoje bašte.

Njihova predanost prirodnom načinu uzgajanja povrća, privukla je brojne kupce koji već decenijama pazare krompir, luk, šargarepu, paradajz, boraniju, tikvice, celer, pasulj, kupus i druge namirnice.

Juca i Ika, kako ih mušterije od milošte zovu, nisu samo prodavci nego i izvor mudrosti o dugovečnosti braka. Njihova priča traje još otkako su im roditelji "ugovorili" brak.

Da u roditeljskoj proceni nije bilo greške, svedoči činjenica da već 65 godina žive harmonično, u skladnoj zajednici. Na pitanje koji je recept za srećan brak, Juca i Ika odgovorili su da su podrška, razumevanje, rad i vedrina, ključ dugovečnosti zajedničkog života.

Povodom ovog izuzetnog jubileja, predstavnici JKP "Beogradske pijace" posetili su Marinkoviće kako bi im čestitali i izrazili zahvalnost za njihovo dugogodišnje poverenje.

Marinkovići su ne samo naši dugogodišnji zakupci, već i deo naše velike porodice. Ova priča o ljubavi i vernosti je podsetnik na važnost zajednice i tradicije. Marinkovići su primer prave ljubavi koja svedoči da pijaca nije samo mesto kupovine, već i mesto gde se rađaju trajna prijateljstva i ljubav. Njihov jubilej je podsetnik svim posetiocima pijaca, da cene ne samo sveže proizvode, već i vrednosti ljubavi, zajedništva i tradicije koje pijace simbolizuju - kažu iz "Gradskih pijaca".

Ostavite komentar