Priče > Društvo

Vozačima Hitne pomoći i SANITETA od danas DEBLJA KOVERTA: Koeficijent će im biti povećan za 12,05 %

O tome da se toj kategoriji zaposlenih u zdravstvu povećava zarada saopštio je sindikat Sloga

Izvor: K1info/nova.rs

01/10/2023 > 17:01

podeli vest:

Vozačima Hitne pomoći i SANITETA od danas DEBLJA KOVERTA: Koeficijent će im biti povećan za 12,05 %
Foto: ATA Images


Koeficijenti za vozače u zdravstvenom sektoru će biti povećani za 12,05 odsto, počev od danas, 1. oktobra 2023. godine, saopštio je sindikat "Sloga".

Taj kompromis postignut je posle intenzivnih pregovora predstavnika vozača Hitne pomoći i saniteta i sindikata "Sloga" sa Vladom Srbije.

 

"To povećanje, koje je kroz Uredbu upravo objavljeno u Službenom glasniku ima privremeni karakter. Čeka se usvajanje nove Uredbe o koeficijentima, koja će obuhvatiti i ostale zaposlene u zdravstvu i očekuje se njena implementacija od 1. januara 2024. godine, kada će se koeficijenti dodatno uvećati za određene kategorije vozača, u zavisnosti od težine posla koji obavljaju", piše u saopštenju.

Potpredsednik Udruženih sindikata "Sloga" Predrag Đurić ocenio je da je taj dogovor značajan korak u rešavanju "višedecenijske nepravde prema vozačima".

- ...Sa jedne strane, vozači će imati značajno povećanje plate, a sa druge, novom uredbom će biti prepoznati na pravi način, a oni koji obavljaju najteže poslove dobiće dodatna uvećanja - kazao je Đurić.

Ostavite komentar