Priče > Društvo

OVA VEST OHRABRUJE: Tokom JUNA i JULA najmanji broj STRADALIH u saobraćaju u poslednje 23 GODINE

Kampanja "Vozi odmoran" dala je odlične rezultate

Izvor: K1info

19/09/2023 > 14:55

podeli vest:

OVA VEST OHRABRUJE: Tokom JUNA i JULA najmanji broj STRADALIH u saobraćaju u poslednje 23 GODINE
Foto: MUP RS


Tokom juna i jula ove godine zabeleženje najmanji broj stradalih osoba u saobraćaju u poslednje 23 godine, od kada se vodi evidencija, izjavio je Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati kampanje "Vozi odmoran"  istakao da takav trend treba da se nastavi i u narednom periodu i da ostvareni rezultati predstavljaju podsticaj za naredne preventivne aktivnosti.

Načelnik Uprave saobraćajne policije precizirao je da je saobraćajna policija od početka godine podnela 780.000 prekršajnih prijava protiv učesnika u saobraćaju koji su kršili saobraćajne propise, ali da sama represija ne može biti jedino sredstvo već da se mora mnogo više raditi na prevenciji.

Lakićević se zahvalio svim učesnicima kampanje i medijskim kućama na podršci u njenom sprovođenju.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da je tokom ove kampanje postignuta sinergija svih institucija koje su u njoj učestvovale i da je smanjenje stradalih u saobraćaju rezultat njihovog dobrog zajedničkog rada.

- U junu i julu broj stradalih na našim putevima smanjen je za 37 odsto, stradale su 43 osobe manje nego prethodne godine - rekao je Stamatović i naglasio da je kampanja dala snažan doprinos unapređenju bezbednosti saobraćaja.

Precizirao je da su kamperi koji su učestvovali u kampanji prešli 24.000 kilometara i da su bili prisutni ne samo na auto-putevima, već i na regionalnim putevima, kao i da su na svakom stajalištu, benzinskoj pumpi, odmaralištu bili prisutni promoteri ove kampanje kako bi razgovarali sa građanima i apelovali na njih da voze odmorni.

Kampanju "Vozi odmoran" zajedno su sproveli Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencija za bezbednost saobraćaja, JP „Putevi Srbije", Turistička organizacija Srbije, Auto-moto savez Srbije i "EKO Srbija".

Ostavite komentar