Priče > Društvo

Posle 3 meseca POVERENIK reagovao na UGROŽAVANJE ZDRAVLJA dece iz Železnika

Zaposleni te škole, tokom boravka na rekreativnoj nastavi na Zaltiboru, nisu reagovali na nehigijenske uslove mališana

Izvor: K1info/Tanjug

18/09/2023 > 19:22

podeli vest:

Posle 3 meseca POVERENIK reagovao na UGROŽAVANJE ZDRAVLJA dece iz Železnika
Foto: Shutterstock

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je danas po pritužbi roditelja učenika nižih razreda ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada OŠ "Braća Jerković" iz Železnika.

Postupak je pokrenut zbog direktnog ugrožavanja zdravlja i bezbednosti dece usled nehigijenskih uslova kojima su bili izloženi tokom boravka na rekreativnoj nastavi organizovanoj u dečijem odmaralištu Bela breza u Rožanstvu na Zlatiboru od 13. do 20. juna ove godine.

Zaštitnik građana je istovremeno pozvao Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja da izvrši nadzor nad radom OŠ "Braća Jerković" iz Železnika, kako bi se utvrdilo da li je povodom organizovanja rekreativne nastave pravilno primenila propise kojima se određuje organizacija i sprovođenje nastave u prirodi i ekskurzije u osnovnoj školi.

Foto: Youtube PrintScreen

Zaštitnik građana Zoran Pašalić

Postupak je pokrenut i prema Ministarstvu zdravlja u smislu da li je preduzelo mere  iz njihove nadležnosti.

U pritužbi roditelja, čija deca pohađaju OŠ "Braća Jerković", se navodi da zaposleni te škole koji su sa učenicima boravili na sedmodnevnoj rekreativnoj nastavi na Zlatiboru, nisu reagovali na predviđen način, iako su imali saznanja da u odmaralištu ima insekata, kao i da je deci moglo biti ugroženo zdravlje zbog alergijske reakcije na ujede stenica, navodi se u saopštenju.

 

Ostavite komentar