Priče > Društvo

KARTONSKA VOZILA umesto prave SAOBRAĆAJNE PATROLE: Mogu li LAŽNE ŠKODE da smanje broj NESREĆA?

Zamisao je dobra, ali se bojim da će u praksi biti teško izvodljiva, kaže Damir Okanović

Izvor: K1info/telegraf.rs

17/09/2023 > 19:49

podeli vest:

KARTONSKA VOZILA umesto prave SAOBRAĆAJNE PATROLE: Mogu li LAŽNE ŠKODE da smanje broj NESREĆA?
Foto: ATA Images


Nakon svakodnevnih saobraćajnih nesreća koje se dešavaju na putevima Srbije, na društvenim mrežama širi se fotografija navodnih planiranih kartonskih vozila, tačnije, replika vozila saobraćajne policije koje bi trebalo da se postave na kritične putne pravce kako bi vozači smanjili brzinu.

Kako će ova ideja biti sprovedena u delo i da li će ispuniti očekivanja još nije detaljno poznato. Ovu zamisao je prokomentarisao direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju Damir Okanović.

- Zamisao je dobra, ali se bojim da će u praksi biti teško izvodljiva. Ako je planirano da se makete svakodnevno postavljaju i uklanjaju, onda to zahteva izvesnu organizaciju za koju je pitanje da li saobraćajna policija može da izvede. Ako je plan da se makete ostave na određenim mestima na duži period, bojim se da će brzo biti ruinirane ili pokradene. Mislim da je mnogo jeftinije, lakše i delotvornije za takve namene koristiti prava patrolna vozila koja su pri kraju radnog veka - rekao je za Okanović za Telegraf.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Mnogim građani ova zamisao nije najjasnija, te su iskoristili priliku da se našale.

"Kod nas gde god da se postavi dva dana je mnogo, ako nema nadzora biće išarani grafitima 100%", "Odlična tehnika ispočetka dok ljudi ne naviknu da je samo maketa, posle možda i kontra efekat", "Kako to podnosi ove superćelijske oluje i kiše?  Imamo ležeće, sad će biti i leteći policajci", "Zašto jednostavno samo ne izađu na teren oni?" - samo su neki od komentara.

 

Ostavite komentar