Priče > Društvo

RUSKI lek za sve BOLESTI ili VELIKA PREVARA: Imunofan se prodaje na CRNOM TRŽIŠTU, evo da li POMAŽE

Na sajtu piše i da je pravljen u laboratoriji tajne ruske službe na lični zahtev Vladimira Putina

Izvor: K1info/rts.rs

02/09/2023 > 11:25

podeli vest:

RUSKI lek za sve BOLESTI ili VELIKA PREVARA: Imunofan se prodaje na CRNOM TRŽIŠTU, evo da li POMAŽE
Foto: Pexels.com


Ruski lek za sve bolesti - tako se na internetu reklamira imunofan, preparat koji je navodno napravljen u laboratoriji ruske tajne službe. Prodaje se i u Srbiji - "na crno".

Međutim, ​o imunofanu nema objavljenih relevatnih studija u eminentnim časopisima, te sve informacije koje se o njemu mogu naći dolaze pod sumnju.

Klinički farmakolog prof. dr Radan Stojanović kaže da se ovaj preparat ne može preporučiti pacijentima sa malignitetom.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Kada preko Googla pretražujete reč "imunofan" – jedno od prvih ponuđenih rešenja vodi vas na sajt na kojem se navodi za koje sve bolesti se preporučuje ovaj preparat. Tvrdi se i da su ga napravili ruski naučnici, koji su 2008. godine bili predloženi za Nobelovu nagradu.

Na sajtu piše i da je pravljen u laboratoriji tajne ruske službe na lični zahtev Vladimira Putina. Namenjen je zdravim i bolesnim, protiv zloćudnih tumora, ne stvara zavisnost, a sam Putin je navodno rekao da mora da bude jeftin i dostupan svima.

Na kraju teksta je broj mobilnog telefona i imejl adresa preko koje možete da naručite ruski lek imunofan. Od rata u Ukrajini, mnogi iz regiona preko Srbije pokušavaju da dođu do ovog preparata.

Prof. dr Radan Stojanović, klinički farmakolog, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao je da preparat spada u grupu imunomodulatora, odnosno može da moduliše funkciju imunog sistema, te da je registrovan u Ruskoj Federaciji.

- Naši građani mogu na ruskim i domaćim sajtovima da nađu informacije o leku, gde se on preporučuje za lečenja mnogobrojnih stanja i oboljenja – od hepatitisa i psorijaze do malignih oboljenja - objašnjava Stojanović.

Međutim, prema njegovim rečima, nema relevantnih publikovanih studija u eminentnim časopisima o tom preparatu, tako da tvrdnje sa tih sajtova dolaze pod veliku sumnju.

- Lek po sastavu nije opasan, ali iz razgovara sa onkolozima iskristalisao se jasan stav – ne može se preporučiti pacijenata sa malignititima - ističe Stojanović.

Naglašava da se generalno manipuliše obolelima koji traže nadu, apelujući na pacijente da jedino u razgovoru sa svojim lekarom nađu put ka ozdravljenju.

Ostavite komentar