Priče > Društvo

KUĆNI PRITVOR za DECU? Izmišljena je "igračka NANOGICA", ali - nije za IGRU

Šokantan video snimak pojavio se na društvenim mrežama

Izvor: K1info

04/08/2023 > 15:28

podeli vest:

KUĆNI PRITVOR za DECU? Izmišljena je "igračka NANOGICA", ali - nije za IGRU
Foto: Twitter screenshot/969Mura


U društvu često možemo da primetimo podele na popustriljive i previše stroge roditelje, koji "stvaraju" razmaženu ili disciplinovanu decu. 

Ono što je zajedničko za obe kategorije jeste da nije nimalo lako izaći na kraj sa mališanima, pa sve više žalimo za vremenom u kom su autoriteti bili strogi, ali poštovani. 

Ovaj problem primetili su i proizvođači igračaka, a na društvenim mrežama pojavio se šok video koji reklamira nanogicu za decu. Da, dobro ste pročitali - nanogica, ona koja se stavlja zatvorenicima u kućnom pritvoru. 

Video u kojem objašnjava kako igračkica, koju je napravio Little Yikes, može da pomogne roditeljima da drže decu pod nadzorom, postala je viralna na sajtovima kao što su TikTok i Twitter, što je mnoge navelo da se zapitaju, da li je stvarna i realna?

- Ako ste roditelj mlađeg deteta i ne spavate dovoljno noću, kladim se da je to zato što vaša deca neće ostati u svojoj sobi. To je takođe bio moj problem sve do nedavno dok nisam pronašao ovaj monitor za zglob. Ovaj brend je božji dar. Uzimanje lekcija iz knjige za odvikavanje od kriminala i primena na decu - navodi se u ovom video-snimku.

Dalje, objašnjeno je da se uređaj vezuje za dečju nogu omogućavajući roditeljima da ga prate, određuju zone gde ono može da se kreće u kući i "ispuštaju" manje šokove ako dete zakorači preko nevidljive linije.

U videu se objašnjava da, uz korišćenje aplikacije za nanogicu, roditelji mogu da odrede prostor gde  žele da zadrže svoje dete i ako dete izađe iz te oblasti budu obavešteni. Roditelj, ukoliko misle da treba ,mogu električnim šokićima da kazne svoje dete. 

Ok. Saglasni smo sa vama da je kućni pritvor pomoću igračke morbidno, ali se u isto vreme bojimo da će osvanuti na našem tržištu i da će biti primamljivo za neke - "drugačije" roditelje. 

Ostavite komentar