Priče > Društvo

Naoružajte se STRPLJENJEM, ovo je UDARNI turistički VIKEND: Kilometarske KOLONE i višesatna ČEKANJA na GRANICI

Najprometniji prelazi su Horgoš i Gradina

Izvor: K1info/rts.rs

29/07/2023 > 21:52

podeli vest:

Naoružajte se STRPLJENJEM, ovo je UDARNI turistički VIKEND: Kilometarske KOLONE i višesatna ČEKANJA na GRANICI
Foto: Tanjug/Aleksandra Orlić


Svi oni koji se vraćaju u Srbiju, ili tek kreću na put van granica naše zemlje trebalo bi da se naoružaju strpljenjem. Poslednji vikend u julu, udarni je turistički vikend. Velike su gužve na putevima i graničnim prelazima i tako će biti najverovatnije do sutra uveče. 

Na graničnom prelazu Gradina, kolona na izlazu iz zemlje duga je tri kilometara. Na izlaz iz zemlje čeka se tri sata. Na ulaz u Srbiju čeka se oko dvadeset minuta.

 

Najprometniji granični prelaz sa Mađarskom je Horgoš. Ispred graničnog prelaza Horgoš, na izlazu iz Srbije, kolona putničkih vozila duga je oko tri kilometra i potrebno je oko dva sata da bi se stiglo do srpskih kontrolnih terminala.

Potpuno je popunjen međuprostor do mađarske granice, pa je putnicima potrbno još dva sata da bi ušli u Mađarsku.

Veliki priliv vozila je i na ulazu u zemlju, čeka se oko 60 minuta. Međutim, potrebno je još dva sata da bi se izašlo na susednom graničnom prelazu Reske, javlja reporter RTS-a.

U protekla 24 sata kroz granični prelaz Horgoš prošlo je čak 45.000 putnika u 11.000 putničkih vozila i 137 autobusa. Gužve su bile i na ostalih osam graničnih prelaza sa Mađarskom i na izlazu i na ulazu u zemlju.

Čekanja su i na graničnom prelazu Gradina, gde je kolona na izlazu iz zemlje duga tri kilometara. Na izlaz iz zemlje čeka se tri sata. Na ulaz u Srbiju čeka se oko dvadeset minuta.

Dosta je popunjen i međuprostor, pa putnici čekaju još dva sata ispred bugarske granice. Za poslednjih 12 sati, granični prelaz Gradina prešlo je preko 30.000 putnika.

 

Ostavite komentar