Priče > Društvo

Dentalni TURIZAM cveta u Srbiji: Gastarbajteri "ŠTIMUJU ODMORE" da bi ovde popravljali ZUBE

Stomatološke usluge u našoj zemlji su i do 5 puta jeftinije nego u svetu

Izvor: K1info/RINA

23/07/2023 > 08:38

podeli vest:

Dentalni TURIZAM cveta u Srbiji: Gastarbajteri "ŠTIMUJU ODMORE" da bi ovde popravljali ZUBE
Foto: RINA


Svaka kulturna osoba mora da brine o zdravlju svojih zuba i desni, pa čak i ako ima strah od stomatologa. Odavno je poznato da stomatološke usluge u Srbiji koštaju mnogo manje, nego u svetu, pa tako po svoj blistav osmeh, naročito tokom sezone godišnjih odmora u našu zemlju dolaze mnogi.

Većina naših ljudi, koji žive u inostranstvu, čak planiraju svoje letovanje u Srbiji, tako da bi deo odmora unapred rezervisali za stomatološke usluge koje su znatno jeftinije nego u stranim zemljama.

- Jeftinije mi ispada da platim avionske karte i sve troškove smeštaja i ovde uradim zube, nego da to sve radim u Kanadi. Tamo su stomatološke usluge papreno skupe, a nema razlike u kvalitetu, jer su naši doktori stvarno odlični stručnjaci i idu u korak sa svim savremenim trendovima - rekao je Milan iz Kanade.

Da tokom letnjih i zimskih odmora, mnogi strani turisti hrle u našu zemlju, ne samo zbog prirodnih lepota već i zbog stomatoloških intervencija, potvrđuje dr Slobodan Mitrović, stomatolog iz Čačka.

Foto: RINA

dr Slobodan Mitrović

- Stomatološke usluge nekada su i petostruko jeftinije od kolega u zemljama Evrope, a kvalitet se ne razlikuje, sa čim rade oni, radimo i mi, ovde u Srbiji. U Nemačkoj i Francuskoj jedna krunica košta u proseku oko 400 evra, dok je kod nas u Srbiji skoro pet puta jeftinije, tako da svakako inostrani pacijenti imaju računicu da po svoj osmeh dođu u Srbiju - rekao je dr Mitrović.

Pošto ga je pandemija korona virusa malo usporila, dentalni turizam ponovo se intenzivno razvija. U srpske ordinacije dolaze ljudi iz svih krajeva sveta, Amerike, Azije , Afrike kao i Evrope.

 

Ostavite komentar