Priče > Društvo

Grci treniraju strogoću i PUNE BUDŽET: Nema više gledanja "kroz prste" u saobraćaju, ČAK NI TURISTIMA, kazne su BRUTALNE

Prekršajna kazna od 700 evra, oduzimanje vozačke i saobraćajne dozvole, kao i tablica, može biti neprijatno iznenađenje pred kraj letovanja

Izvor: K1info/kurir.rs

19/07/2023 > 13:00

podeli vest:

Grci treniraju strogoću i PUNE BUDŽET: Nema više gledanja "kroz prste" u saobraćaju, ČAK NI TURISTIMA, kazne su BRUTALNE
Foto: Pixabay.com


Grčka je jedna od najnebezbednijih zemalja u EU po pitanju bezbednosti i saobraćaja, pa je mnogo veća šansa da se turistima dogodi saobraćajna nesreća nego u ostalim zemljama, upozorava direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

Međutim, prema njegovim rečima, grčka policija je krenula u pooštrenu kontrolu, a više ni turistima "ne gledaju kroz prste". 

Prekršajna kazna od 700 evra, oduzimanje vozačke i saobraćajne dozvole, kao i tablica, može biti neprijatno iznenađenje pred kraj letovanja, kao što se desilo jednoj srpskoj porodici.

Okanović upozorava na trenutnu situaciju u Grčkoj.

- Bitna stvar koju i naši ljudi treba da znaju, Grčka je, nažalost, jedna od najnebezbednijih država Evropske unije po pitanju bezbenosti i saobraćaja. U Grčkoj je mnogo veća šansa da nam se dogodi saobraćajna nesreća i nešto ružno nego u ostalim zemljama EU. U tom smislu, ja mislim da je potpuno opravdano to što je grčka policija krenula u pooštrenu kontrolu - rekao je Okanović.

Okanović je naglasio da je vreme privilegija za turiste prošlo i da se turistima ne gleda kroz prste, jer se sada sprovode strože kontrole.

- Zemlje u okruženju nikada nam nisu gledale kroz prste, nema ni razloga. Jedini koji su bili tu ekskluzivitet bili su Grci. Ne zato što smo mi iz Srbije, već zato što im je takva politika da ne diraju turiste, jer im oni donose novac. Kada pričamo o okolnim državama, oni koji idu u Grčku prolaze kroz Severnu Makedoniju ili Bugarsku i tamo su kontrole pooštrene. Dakle, informacije koje dobijamo sa terena od naših ljudi, jeste da su sve češće prisutne radarske kontrole. Mislim da je to neko vreme gledanja kroz prste u Grčkoj prošlo - istakao je.

 

Ostavite komentar