Priče > Društvo

USPORI, NE GORI: Tokom prve noći Exita iz saobraćaja isključeno VIŠE OD 60 PIJANIH VOZAČA

Imperativ MUP i Uprave saobraćajne policije je da svi koji dolaze na manifestaciju Exit, kao i građani Novog Sada budu bezbedni

Izvor: K1info/Tanjug

08/07/2023 > 07:42

podeli vest:

USPORI, NE GORI: Tokom prve noći Exita iz saobraćaja isključeno VIŠE OD 60 PIJANIH VOZAČA
Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ/bs


Negativni trend vožnje pod dejstvom alkohola nastavljen je i ove godine, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Siniša Lakićević na promociji kampanje "Uspori, ne gori".

Lakićević je istakao da je tokom prve noći Egzit festivala iz saobraćaja isključeno 60 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola. 

- Pet vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave saobraćajne policije je da svi koji dolaze na manifestaciju Exit, a i građani Novog Sada budu bezbedni, a mi ćemo se u našoj kontroli usmeriti na prekršaje koji najviše izazivaju saobraćajne nezgode, a to su alkohol i psihoaktivne supstance - rekao je Lakićević. 

Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ/bs

 

Agencija za bezbednost saobraćaja učestvuje na Exit festivalu u "bezbednoj zoni" zajedno sa DDOR Novi Sad i partnerima MUP-a, a prema rečima v.d direktora ove agencije Branka Stamatovića, posetioci će imati priliku da prođu kroz određene simulacije štetnog uticaja alkohola po organizam u slučaju vožnje. 

- Tema jeste bezbednost u saobraćaju, mladi jesu jedna od najugroženijih učesnika u saobraćaju. Samo 2022. godine smo izgubili 127 mladih života u saobraćajnim nezgodama. Agencija za bezbednost saobraćaja je pripremila određene promo materijale kako bi im skrenula pažnju na ove rizike - kazao je Stamatović. 

Prema rečima direktora JGSP "Novi Sad" Ivana Radojičića, posetioci imaju priliku da se na festivalu testiraju na alkotest i dobiju vaučer za bezbedan povratak kući.

- Vaučer je besplatna vozna karta sa kojom mogu bezbedno, sigurno da dođu do svojih domova i kuća. Smatramo da svi zajednički treba da radimo pojedinačno kroz kolektiv, institucije i kompanije kako bismo imali kontinuitet u sprovođenju mera za bezbednost i smanjili nezgode u saobraćaju kako bismo spasili ljudske živote - istakao je Radojićić. 

Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ/bs

 

Cilj pokrenute kampanje "Uspori, ne gori" je promocija bezbednog i odgovornog ponašanja u saobraćaju, alternativnih načina za povratak sa festivala u slučaju konzumacije alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević pozvao je posetioce muzičkog festivala Exit da poštuju saobraćajne propise, ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i da budu odgovorni i time sačuvaju svoj i živote drugih ljudi. 

Lakićević, koji je u sklopu kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja, obišao saobraćajne policajce angažovane na obezbeđenju ove manifestacije, naglasio je da je imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova da posetioci ove manifestacije i građani Novog Sada budu bezbedni i da će, tokom trajanja festivala, policija obavljati intenzivnu kontrolu saobraćaja, saopštio je MUP.

- Prošle godine tokom ove manifestacije iz saobraćaja je isključeno 200 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 15 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Taj negativni trend se nastavio - rekao je lakićević.

Ostavite komentar