Priče > Društvo

Počela REKONSTRUKCIJA dela enterijera OŠ VLADISLAV RIBNIKAR

Radovi će trajati do početka nove školske godine

Izvor: K1info/Tanjug

06/07/2023 > 07:44

podeli vest:

Počela REKONSTRUKCIJA dela enterijera OŠ VLADISLAV RIBNIKAR
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" počeli su jutros, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Majstori su na terenu i rade na rekonstrukciji enterijera ove škole u kojoj se pre malo više od dva meseca dogodila velika tragedija, a radovi će trajati do početka sledeće školske godine.

U pitanju su radovi na adaptaciji i saniciji enterijera dela objekta škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića, moguće izvesti do 1. septembra.

- Radi se o radovima koje je realno moguće izvesti za ovo vreme koje nam je preostalo, do početka školske godine. Radi se o nešto manje od dva meseca i to su radovi na adaptaciji i sanaciji enterijera tog dela škole, dela škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića - izjavio je ranije za Tanjug ministar za javna ulaganja Marko Blagojević. 

 

Blagojević je prethodno rekao da je škola potvrdila da u tom delu ima mesta za sve učenike i da će do 1. septembra biti urađeno sve što je neophodno kako bi deca počela da pohađaju nastavu u jednom pristojnom, čistom objektu.

 

Kako je objasnio za RTS, radi se o objektu koji je u jakom lošem stanju, u koji decenijama nije ulagano zbog čega ga je i ranije grad izabrao, zajedno sa još jednom školom, za projekat kompletne rekonstrukcije.

On je dodao da je ugovaranju ovog posla prethodilo sprovođenje postupka javne nabavke, u kojem je učestvovalo 11 kompanija, koje su bile grupisane u sedam ponuda, a izabrana je po ceni najpovoljnija ponuda. 

 

- Cena po kojoj će radovi biti izvedeni je 18 miliona dinara i očekujem da radovi budu izvedeni kvalitetno i da sve ono što bude rađeno u ovoj fazi radova u naredna dva meseca bude urađeno kako treba -naglasio je ministar.

Memorijalni centar je, kako napominje, predmet razgovora i biće urađeno ono što bude ishod tih razgovora, i dodao da ono što je izvesno jeste da će memorijal biti napravljen, a o tome kako će izgledati i samom konceptu ključnu reč će dati porodice žrtava.

U školi Vladislav Ribnikar 3. maja je 13-godišnji učenik ubio osmoro školskih drugova i radnika obezbeđenja, dok je jedna devojčica naknadno preminula od nanetih povreda.

Ostavite komentar