Priče > Društvo

Preliminarni REZULTATI male MATURE OBJAVLJENI DAN RANIJE: DOSTUPNI su na portalu Moja srednja škola

To omogućava dodatno vreme deci da zajedno sa roditeljima pripreme eventualne prigovore

Izvor: K1info/Tanjug

24/06/2023 > 13:22

podeli vest:

Preliminarni REZULTATI male MATURE OBJAVLJENI DAN RANIJE: DOSTUPNI su na portalu Moja srednja škola
Foto: Shutterstock


Ministarstvo prosvete obavestilo je učenike osmog razreda i njihove roditelje/druge zakonske zastupnike da su preliminarni rezultati završnog ispita objavljeni danas, u 11 časova, na portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs) što je skoro dan ranije nego što je to predviđeno kalendarom upisa.

Ranija objava rezultata završnog ispita ostvarena je zahvaljujući unapređenju informacionog sistema i procesa za realizaciju završnog ispita na kome su radili Ministarstvo prosvete, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Fakultet organizacionih nauka, ističe se u saopštenju.

Rezultati objavljeni dan ranije pružaju dodatno vreme deci da zajedno sa svojim roditeljima sagledaju rezultate testova i pripreme eventualne prigovore.

Unapređenje koje je implementirano od ove godine odnosilo se na uspostavljanje 33 centra za skeniranje testova, što je omogućilo veću efikasnost i objektivnost ovog dela procesa.Takođe, unapređivanjem celokupne efikasnosti procesa, u odnosu na prethodne godine kada se raspodela po školama odigrala 13. jula, ove godine će to biti čak deset dana ranije, 3. jula.

Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu nastaviće da unapređuju proces završnog ispita, u cilju da se deci pruži maksimalna podrška tokom ovako važnog procesa za njihovu budućnost.

Takođe, nastavkom rada na efikasnijem procesu, čitavim porodicama olakšavamo i skraćujemo neretko stresan proces upisa i obezbeđujemo im više vremena za organizovanje sopstvenog vremene tokom dana raspusta, rasterećenih od obaveza u vezi sa upisom u srednju školu, dodaje se u saopštenju.
 

Ostavite komentar